Várt amerikai továbbjutás

Oklahoma City. Az erősen tartalékos szlovák teniszválogatott a Davis Kupa nyitófordulójában a várakozásnak megfelelően vereséget szenvedett a nagy esélyes amerikaiaktól.

Sampras nagyon örült a Beck elleni győzelménekTASR/EPA-felvétel Már a második játéknap után eldőlt, hogy az amerikaiak jutnak a negyeddöntőbe, a szlovákok pedig szeptemberben osztályozót játszanak a bennmaradásért. A tegnapi meccsek (lapzárta után értek véget) már tét nélküliek voltak.

Sampras–Beck 6:3, 6:7, 6:1, 7:5. A második játszmát megnyerte, a 4. szettben pedig sikerült megszorítania nagynevű ellenfelét a fiatal szlovák teniszezőnek, aki a vereség ellenére harcos, bátor teljesítményéért dicséretet érdemel.

Roddick–Krošlák 6:4, 6:4, 6:7, 7:6. A 29 éves Krošlák végig jól tartotta magát a nyolc évvel fiatalabb Roddick elleni összecsapáson. Érdekesség, hogy a mérkőzés folyamán a szlovák teniszező 22 ászt ütött, míg erős ütéseiről ismert ellenfele „csak” 14-et.

Blake, Fish–Krošlák, Beck 6:3, 6:7, 6:3, 6:4. Végig határozottabbak voltak a házigazdák, akik csak a második játszmában hibáztak feltűnően sokszor. Az amerikaiak ezzel megnyerték a találkozót, s az április elején sorra kerülő negyeddöntőben a Spanyolország–Marokkó találkozó győztesével mérkőznek. A szlovákokra pedig ugyanúgy, mint tavaly, ezúttal is osztályozó vár a Világcsoportban maradásért.

Patrick McEnroe, az amerikaiak szövetségi kapitánya: „Nagyon örülök, hogy már a második játéknap után a továbbjutást ünnepelhettük. Valamennyi játékos bebizonyította, hogy a jövőben is számíthatok rájuk”.

Ján Krošlák: „Szombaton sem ment a játék, sokat rontottam, több biztosnak tűnő labdát is a hálóba ütöttem. Sajnos, nem tudtuk megszorítani az amerikaiakat”.

A Davis Kupa 1. fordulójának további eredményei: Csehország– Brazília 4:1, a csehek minden különösebb gond nélkül jutottak a legjobb nyolc közé. Oroszország–Svájc 3:2, Horvátország–Németország 4:1, Nagy Britannia– Svédország 2:3, Franciaország– Hollandia 3:2, Argentína–Ausztrália 3:0, az argentínok az utolsó két egyes mérkőzés eredményétől függetlenül már továbbjutottak, és Spanyolország– Marokkó 2:2, a sorsdöntő meccs lapzárta után ért véget.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?