Váratlan fordulat: ma elkezdődik a dunaszerdahelyi területi bajnokság

Dunaszerdahely |

<p>Nem közeledtek ugyan az álláspontok a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség január 22-i értékelő-tisztújító közgyűlésén megválasztott vezetés és a 23+24 néven ismertté vált ellenzék között, ennek ellenére ma elrajtol a tavaszi pontvadászat a Csallóközben.</p>

„Szerdán tárgyalóasztalhoz ültünk az ellenzék képviselőivel, Kuczman Alfréddal és Gajdács Ferenccel, akiket tájékoztattunk a járás futballklubjait képviselő elnökök munkaértekezletén elfogadott felhívással. Nevezetesen arról, hogy vonják vissza bírósági keresetüket. Ők erre nem hajlandók, rendkívüli konferencia összehívását követelték. Sajnos, nem jutottunk velük egyezségre” – tájékoztatott a tárgyalásról Benovič Árpád, a területi szövetség elnöke.

Ennek ellenére a szövetség tisztségviselői ügyvédekkel történt helyzetelemzést követően meghozták döntésüket: fellebbeztek. A Dunaszerdahelyi Járásbíróságon tegnap nyútották be beadványukat. Közben a Nyugat-szlovákiai Futballszövetség, valamint a Szlovák Labdarúgó-szövetség vezetőivel is kapcsolatba léptek. „Meglepett a tisztségviselők hozzáállása, passzivitása. Nyoma sem volt a segítőkészségnek. A játék érdekében lépnünk kellett. Tegnap úgy döntöttünk, hogy megadjuk a rajtjelet a tavaszi nyitányra. Egyébként erre kértek bennünket a klubok képviselői. E hét végén a felnőttek és az ifik mezőnyében elkezdődik a pontvadászat. A felnőttek I. és II. osztályában, valamint az ifik I. osztályában a sorsolás szerint a 17. forduló párharcaira kerül sor. A felnőttek III. és az ifik II. osztályában pedig a 15. forduló összecsapásait rendezzük meg. A diákok és a nők mezőnyében a tavaszi nyitányra március 26-án, illetve április 3-án kerül sor” – adta közre a tavaszi csallóközi focirajt forgatókönyvét a futballelnök.

Az idő rövidségére való tekintettel vajon eljut-e időben a klubokhoz, játékvezetőkhöz, meccsellenőrökhöz a rajtjelet továbbító információ? „Kora délután beindult a gépezet. Telefonon és a honlapunkon minden érdekeltet értesítettünk az idénykezdésről. Remélem, nem lesz fennakadás és zökkenőmentes lesz a késleltetett idénykezdés” – bizakodott Benovič.

Természetesen ezzel még korántsem ért véget a csallóközi fociperpatvar. A kerületi bíróság döntéséig azonban nincs akadálya a focihétvégéknek a Dunaszerdahelyi járásban. A jelenlegi vezetés egyben azt is kinyilvánította: továbbra is kész folytatni a párbeszédet az ellenzék képviselőivel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?