Vándorkupás szuperlatívuszok

Bašternák Anna Hangin

13 éves fennállása alatt legnagyobb sikereit érte el idén a Westernlovagló Vándorkupa szervezete. A Dél-Szlovákia nyugati részén tevékenykedő ranchoknak azonos nevű közös versenysorozata is van, ebben az évben tíz próbatétel várt a mezőnyre, különböző helyeken. Ráadásképpen következett a galántai országos bajnokság, ahol mind a négy szlovákiai westernszervezet indította lovas párosait, s ebben a vándorkupások remekül helytálltak.

Bašternák Anna Hangin with dun it hátán mind a szlalomban, mind a hordókerülésben maga mögé utasította a juniorok teljes mezőnyét. Ráadásul mindkét számban Carla Scholtzová végzett a második helyen, Kam Smart Chic Ella nyergében, szlalomban pedig Hajtman Hanka (Little step to bar) volt a harmadik dobogós. Az open kategóriában is jutott két második hely a vándorkupásoknak: szlalomban Bobek László (Amoeba Chick), hordókerülésben Bernáth Erika (Kotra Chick Playboy) jóvoltából.

Ez is jelzi, milyen szintre tornázták fel magukat a vándorkupások az elmúlt évtizedben, hangadókká váltak a szlovák mezőnyben. „Engem is nagyon meglepett versenyzőink helytállása, ilyen jól még egyszer sem szerepeltünk a bajnokságon. Ez a csúcs! Nagyon elégedett vagyok, csak szuperlatívuszokban beszélhetek a mutatott teljesítményekről, miközben eddig nem látott színvonalas csatákban születtek – lelkendezett lapunknak idényzáró visszapillantásában Fazekaš Attila, a Westernlovagló Vándorkupa vezetője. – Mindenki odatette magát, nagyon kis különbségek döntöttek a sorrendről. Külön említést érdemel a mindössze 12 éves Bašternák Anna, aki hatalmas meglepetésre két győzelemmel végzett idősebb társai előtt, jelezve, milyen hatalmas fejlődésen ment keresztül. Úgy versenyzett, mint egy okos felnőtt. Kellemes meglepetést szerezve mindannyiunknak, de különösen a családtagoknak, akik mindent megtettek azért, hogy idáig juthasson. Büszkék vagyunk többi érmesünkre is, ők is öregbítették a vándorkupások hírnevét.”

A bajnoki sikersorozat némileg háttérbe szorította az idei Western-lovagló Vándorkupát a maga tíz állomásával. „Nagyon sokat fejlődött a mezőny. Mind a tíz helyen színvonalas csatákat, szervezést és gazdag kísérőfoglalkozásokat kínált a vendéglátó. Problémamentes lebonyolítással. Igaz, a pandémia megritkította sorainkat, mert nem olcsó mulatság, amit végzünk, kevesebb lett a lovasunk, de akik maradtak, jobbak és rendre javulnak. Ilyen esztendő után minden jel arra utal, hogy a vándorkupának jövőre is lesz folytatása. Mert szívünkhöz nőtt a westernlovaglás. Nem könnyű ugyan a lovak fenntartása, de mi ennek a hobbinak élünk” – értékelt és tekintett előre Fazekaš Attila.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?