Vancouver 2010 - még két szám

Budapest |

<p>Nem lesz magyar érdekeltség vasárnap, a vancouveri téli olimpia utolsó versenynapján, amikor is két számban hirdetnek végeredményt.</p>

A sífutók befejező programjaként a férfiak 50 km-es, tömegrajtos, klasszikus stílusú viadalát rendezik meg budapesti idő szerint 18:30 órától, s ezt követi - még a hétfő hajnali fél háromkor rajtoló záróünnepség előtt - a férfi jégkorongtorna döntője. A 21:15-re kiírt fináléban a házigazdák és az amerikai kontinens hokiranjongóinak nagy örömére Kanada és az Egyesült Államok legjobbjai csapnak össze. Az ütközet végkimenetele megjósolhatatlan, bármelyik együttes nyerhet, legfeljebb az szolgálhat valamelyest kapaszkodóul, hogy a csoportküzdelmek során a déli szomszéd gárdája 5-3-ra verte a vendéglátók nemzeti csapatát.
A finálé - és a maratoni sífutás - eredménye sem változtat már azon a tényen, hogy a XXI. téli olimpia éremtáblázatán Kanada végez az élen, csak az a kérdés, hogy mekkora előnnyel lesz első. A vendéglátók ugyanis a befejező két szám előtt behozhatatlan előnyre tettek szert a 13 aranyukkal, amihez még 7 ezüst és 3 bronz is társul. A dobogón - 86-ból 84 versenyszám után - Németország a második (10, 12, 7), s az Egyesült Államok a harmadik (9, 14, 13), vagyis itt még előfordulhat helycsere.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?