Változások a bajnoknál

Pozsony. A hétvégén kezdetét veszi a férfi kosárlabda-bajnokság, az Extraliga. A tavalyi éllovas Lučenec keretében kő kövön nem maradt, így nagy valószínűséggel az idén a Handlová és a Svit együttese viszi majd a prímet. „Nagy volt a játékosmozgás a bajnoki győzelem után.

Pozsony. A hétvégén kezdetét veszi a férfi kosárlabda-bajnokság, az Extraliga. A tavalyi éllovas Lučenec keretében kő kövön nem maradt, így nagy valószínűséggel az idén a Handlová és a Svit együttese viszi majd a prímet. „Nagy volt a játékosmozgás a bajnoki győzelem után. Ha közelebbről megnézzük, valójában majdnem az egész csapat lecserélődött. Ralic és Medeliak a Svitből érkezett, öt horvát kosaras is a tizenegy fős keret tagja. Igyekszünk saját nevelésű fiatal tehetségeknek is lehetőséget adni a bemutatkozásra. Ivan Samisak személyében új edzője van a csapatnak. A horvát mester feladata, egységes és ütőképes csapatot kovácsolni a fiatal játékosokból. Nem várunk csodákat, de mindenképen be szeretnénk kerülni a rájátszásba, esetleg az elődöntőbe. Hosszú távon gondolkodunk, két-három éven belül szeretnénk ismét bajnoki győzelmet ünnepelni. Szurkolóink már kiéheztek a kosárlabdára” – mondta Ján Mižúr, a Lučenec sportigazgatója.

A komáromi klub háza táján nem volt ekkora nyüzsgés az új idény kezdete előtt. „Hazai környezetben készültünk a bajnokságra. A keret nagyjából megegyezik a tavalyival. Távoztak ugyan játékosok, de érkezett Roman Ivan, valamint Maric Goran és Marin Kostran személyében két horvát légiós is. Kell majd pár forduló amíg összerázódik a csapat. Az első hat között akarunk végezni. Kiegyenlített bajnokság elé nézünk, egyedül a Svit és a Handlová képvisel komolyabb játékerőt. Nagy küzdelem folyik majd a rájátszásba kerülésért” – fogalmazott Paulík József, a komáromiak mestere. Az alapszakasz után az első hat csapat kerül a rájátszásba, az utolsó négy a kiesés ellen küzd majd. A bajnokság április elején, a bajnoki döntővel csúcsosodik ki. (sk)

A MÜSOR

1. forduló – szombat, 15.00: Žilina–Inter Bratislava; 17.00: Handlová–Komárno; 17.30: Svit–Nitra; 18.00: Spiš-ská Nová Ves–Levice, Lučenec –Košice.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?