Válaszra várnak Galántán

<p>Galánta. A nyár elején sereghajtóként búcsúztak a III. ligától, az őszi idény végén az élen telelnek a galántaiak a nyugat- szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjában.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Fél évvel ezelőtt került a karmesteri pálca a rutinos tréner, Süttő Marián kezébe, akinek az irányításával az elmúlt hónapokban szárnyalt a mátyusföldiek több, egykor felsőbb osztályban is megfordult labdarúgót (R. Sloboda, Štyvar, M. Košút, Štajer, Korman, Numéric, Mukalenga) felvonultató alakulata, mely az értékelt időszakban harminchét pontot szerzett (12 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség) , a legtöbb gólt (45) rúgta, a legkevesebbet (12) kapta.

Bár vendéglátóként lejátszott hét párharcát megnyerte, a tréner elmondása szerint éppen a hazai környezetben játszott összecsapások tették leginkább próbára védencei képességeit. „Az ellenfelek nálunk betonoztak, zártan védekeztek, szimuláltak, időt húztak. Minden erejükkel arra törekedtek, hogy kevés góllal ússzák meg a galántai kiruccanást. Ennek ellenére egyik vetélytársunknak sem sikerült pontot rabolnia. Ezt nagy pozitívumként értékelem” – fogalmazott az éllovas sikerkovácsa.

Vendégként az öt győzelem és az egy döntetlen mellett két vereség csúfítja az egyébként elismerésre méltó mérleget. Csupán a dobogón telelő gútaiak és az aranyosmaróti ViOn-fakó tudta két vállra fektetni a galántaiakat, akik minden tekintetben a mezőny fölé nőttek. „Ha már a pozitívumoknál tartunk, említést érdemel, hogy ősszel minden mérkőzésünkön az ellenfél kapujába találtunk. Vendégként 5:0-ra vertük a Horné Obdokovcét, 4:0 arányban diadalmaskodtunk Párkányban. Nyolc bajnokin nem kapott gólt a kapusunk, a 6.-tól a 13. fordulóig zsinórban nyolc meccset megnyertünk. Házi gólkirályunk, Roman Sloboda 16 találattal a mezőny második legeredményesebb góllövője. Javunkra vált, hogy meghatározó egyéniségeink tudásukat a kollektíva javára fordították. Nagyképűség nélkül mondom: mi játszottuk a legtetszetősebb focit, megérdemelten vezetjük a tabellát” – értékelte az őszi első helyezett teljesítményét Süttő Marián.

A jelek szerint felsőbb osztályba tartanak a galántaiak. „Mátyusföld központja, a hagyományok, a helybeli futballhívek többet, jobbat érdemelnek a IV. ligánál. Az élről fordulunk, adott a lehetőség, hogy ismét a kerületi élvonalban szerepeljen a csapat. Ennek érdekében el kell dönteni, mit akarunk. Mielőbb határozott választ kell adni a kérdésre: képesek-e az érdekeltek, elsősorban a klubvezetés, a városvezetés, megteremteni a felsőbb osztályban való szerepléshez nélkülözhetetlen anyagi és infrastrukturális feltételeket. A szakmai stáb, a játékosok részéről nincs akadálya annak, hogy tavasszal folytassuk nyomulásunkat” – nyilatkozta a folytatás stratégiájáról Süttő Marián. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?