Uytdehaage aranyérmes

Salt Lake City. Két világrekord született a férfi gyorskorcsolyázók 5000 m-es versenyén, s a holland Jochem Uytdehaage világcsúccsal szerezte meg az aranyérmet. A téli olimpia első rekordját hazai sportoló érte el, az amerikai Parre meglepetésre 6:17,98 perccel adta át a múltnak a holland Romme 6:18,72-es idejét.

Salt Lake City. Két világrekord született a férfi gyorskorcsolyázók 5000 m-es versenyén, s a holland Jochem Uytdehaage világcsúccsal szerezte meg az aranyérmet. A téli olimpia első rekordját hazai sportoló érte el, az amerikai Parre meglepetésre 6:17,98 perccel adta át a múltnak a holland Romme 6:18,72-es idejét. A rekord azonban csak fél óráig élt, mert az utolsó előtti páran Uytdehaage a világon elsőként 6:15 percen belül teljesítette a távot. A 25 éves győztes Európa-bajnok honfitársai viszont elmaradtak a várakozástól, a világbajnok Bob de Jong például csak a 30. lett. Az amerikai Parre ezüstérme mellett váratlan eredmény a német Jens Boden harmadik helye is.

VÉLEMÉNYEK – Jochem Uytdehaage: „Megpróbáltam minden külső körülményt kikapcsolni. Egyetlen célom volt, hogy 6:15 perc körüli időt menjek, mert tudtam, akkor biztos a dobogós helyezés. Szerencsére a Salt Lake City-i pálya rendkívül gyors, így még az álomhatárt is sikerült áttörnöm.”

Röviddel az eredményhirdetés után Haakon norvég herceg is gratuált Kari Traa-nak, a síakrobatika olimpiai bajnokának. – Hallottam, hogy nagy sportrajongó, de még sosem találkoztam vele. Csodálatos élmény volt rögtön az aranyérem átvétele után keze szorítani vele – mondta a mogul szám 28 éves győztese.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?