Utcahosszal vezetnek a nagygéresiek

Zsinórban harmadszor hajtanak a bajnoki címre. Tavaly másodikként végeztek a kelet-szlovákiai IV. liga déli csoportjában, előtte harmadikok lettek. Idén minden bizonnyal teljesül régi álmuk, és az őszi küzdelmeket már a III. ligában kezdhetik.Nagygéres.

Zsinórban harmadszor hajtanak a bajnoki címre. Tavaly másodikként végeztek a kelet-szlovákiai IV. liga déli csoportjában, előtte harmadikok lettek. Idén minden bizonnyal teljesül régi álmuk, és az őszi küzdelmeket már a III. ligában kezdhetik.

Nagygéres. A nagygéresiek csupán a szerény képességű Strážske otthonában játszott meccset rontották el a nyitófordulóban, amikor csak 2:2-es döntetlenre tellett erejükből. A kisiklást követően valamennyi későbbi ellenfelüket legyőzték, és 72:11-es gólaránnyal listavezetőként tizenegy ponttal előzik meg az őket követő Kalša csapatát. „Most már nem engedjük meg, hogy valaki kiénekelje a sajtot a szánkból. Az sem elhanyagolható tény, hogy az élbolyban tanyázó négy alakulat közül hármat saját pályánkon fogadunk. Csapatunk remekül működik, tökéletes összhang alakult ki a játékosok és vezetők között, mindenkinek megvan a maga feladata, és kifogástalanul teljesíti azt” – tájékoztatott Brezina Sándor, a nagygéresiek klubelnök mecénása.

Az alig ezer lakosú bodrogközi település csapata a mostani évad kezdete előtt új játékosokkal bővült, Ján Vajda Palárikovóból, Emil Lukáč a tőketerebesiektől, Lukáš Forgáč a nagymihályiaktól, Bottyányi Patrik pedig a nagykaposiaktól érkezett hozzájuk. Valamennyiükben óriási volt a bizonyítási vágy, s ez az őszi teljesítményükben is visszatükröződött. „Emil Sudimák edző feladatát nagyban megkönnyítette, hogy kész labdarúgókból válogathatott, akik már magasabb szinten is kipróbálták magukat. Ám néha, amikor többgólos vezetésre tettünk szert, néhányan elkényelmesedtek, és kénytelen voltam én is felemelni a hangomat a kispadról” – tette hozzá a klubelnök.

A tavaszi idényre való felkészülést január közepén kezdték, heti négy edzéssel és egy mérkőzéssel. Hatszor csaptak össze magasabb osztályban szereplő gárdákkal. Keretük tizenhét tagú, mindössze Jaroslav Capko tért vissza Tőketerebesre, helyette a fiatal Tituk Flórián érkezett Borsiból. „Meggyőződésem, hogy csapatkapitányunk, Dušan Sninský továbbra is a védelem pillére marad, a góllövőlistát huszonkét találattal vezető Ján Kotľár pedig ezentúl is a kapusok réme lesz. Ellenfeleink szerint a bajnokság már lefutott, mivel előnyünk behozhatatlan. Én azonban óvatosságra intem védenceimet. Nem kérek tőlük semmi mást, csak azt, hogy valamennyi meccsen fussák ki magukat, és izzadjanak vért minden egyes gólért, minden egyes sikerért. Számunkra csak a feljutás elfogadható, mindent ennek rendelünk alá. Utána pedig megcélozzuk a II. ligát. A feltételek adottak erre, jómagam pedig hiú és maximalista vagyok a fociban” – árulta el további elképzeléseit Brezina Sándor.

Tavaly a klubvezetés saját erőből két új, kétszáz férőhelyes lelátót létesített. Napokon belül egy újabb lelátó építését kezdik meg, amely száz szurkoló befogadására lesz alkalmas. Ebből is csak azt lehet leszűrni, hogy komolyan gondolják az egészet. Első tavaszi bajnokijukon holnap (14.30) a Rudňany csapatát fogadják.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?