Úszó Eb - Késely Ajna ezüstérmes 800 méter gyorson

Késely Ajna
Glasgow |

Megszületett az első magyar érem a Glasgow-ban zajló multisport Európa-bajnokság úszóversenyein: Késely Ajna szombaton 800 méter gyorson második helyen végzett.

 

A mindössze 16 éves magyar versenyző 8:21.91 perces ifjúsági Európa-csúccsal csapott célba az olasz Simona Quadarella mögött. A címvédő Kapás Boglárka 8:26.32-vel ötödik lett.

A Helsinkiben rendezett junior Európa-bajnokságon öt aranyérmet nyert Késely a második, a címvédő Kapás pedig az ötödik idővel jutott a fináléba.

A várakozásoknak megfelelően a rajt után az esélyesek közül a német Sarah Köhler és az olasz Simona Quadarella diktálta a tempót, Késely szorosan mögöttük úszott, Kapás pedig némileg lemaradva negyedikként fordult rá a táv második felére. Hatszáz méter után úgy tűnt, az olaszt nem lehet megszorongatni, Késely pedig magabiztosan tempózott a második helyen.

Az utolsó száz méterre biztossá vált, hogy Késely második lesz, Kapás viszont elfáradt, így ötödikként csapott célba.

 

Érdekes

Eredmények:

női 800 m gyors, Európa-bajnok:
    -------------------------------
   Simona Quadarella (Olaszország) 8:16.35 perc
2. KÉSELY AJNA 8:21.91
3. Anna Jegorova (Oroszország) 8:24.61
...5. KAPÁS BOGLÁRKA 8:26.32

A fiatal ezüstérmes elmondta, rengeteg üzenet kapott a döntő előtt, ami óriási erőt adott neki és már a rajt előtt érezte, hogy jól fog úszni.

"Volt egy pont, ahol azt éreztem, hogy nagyon fáj, és milyen jó lenne, ha már vége lenne, akkor jutott eszembe, mennyien szurkolnak nekem, ami olyan erőt adott, hogy össze tudtam szedni magamat" - mondta Késely, aki külön megköszönte a lelátón helyet foglaló olimpiai bajnok Gyurta Dániel bíztató üzenetét. Hozzátette, edzője, Turi György 8:23-as időt "írt elő neki".

Kapás Boglárka elmondta, nagyon örül neki, hogy legalább egy magyar felkerült a dobogóra. Saját teljesítményével kapcsolatban megjegyezte, 400 méternél érezte, hogy ez most nem lesz olyan jó.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?