US Open – Gauff a női bajnok

Coco Gauff

A hazai közönség előtt szereplő Coco Gauff nyerte meg a női egyest az amerikai nyílt teniszbajnokságon, mivel a szombati döntőben szetthátrányból fordítva legyőzte a fehérorosz Arina Szabalenkát, és megszerezte első Grand Slam-trófeáját.    

A hétfőtől világelső fehérorosz játékos 23/2-es mérleggel büszkélkedhetett az idei Grand Slam-tornákon, New Yorkban pedig a fináléig mindössze egyetlen szettet veszített, az elődöntőben kapott egy 6:0-t Madison Keystől. A 25 éves Szabalenke ütőerejét jól szemlélteti, hogy a fináléig 32 ászt szervált a US Openen, ahol az előző két esztendőben az elődöntő jelentette számára a végállomást.

A mindössze 19 éves Gauff sorozatban 11 győztes meccsnél tartott, és utóbbi 18 összecsapásából csak egyet vesztett el. A US Open előtt ugyanis megnyerte a washingtoni felvezető versenyt, illetve korábban Cincinnatiben sem talált legyőzőre. A Grand Slameken az eddigi legjobb eredménye a tavalyi Roland Garros-döntő volt.

Ami az egymás elleni mérleget illeti, eddigi öt találkozójukból Gauff hármat megnyert – igaz, legutóbb Indian Wellsben az Australian Open-címvédő fehérorosz bizonyult jobbnak márciusban.

A hatodik csatában a megilletődöttnek tűnő floridai tinédzser 0:2-ről még kiegyenlített, ám ezután a mindenhonnan teljes erőből ütő Szabalenka akarata érvényesült, aki 40 perc elteltével szettelőnyben volt. A folytatásban mindkettejük játéka visszaesett, egymás hibáiból éltek, és mivel a leendő világelső rontott többet – már 30 ki nem kényszerített hibánál tartott –, Gauff 4:1-re elhúzott, majd 1 óra 25 perc után kiegyenlített.

Az utolsó felvonásban a több mint 23 ezer ember által támogatott amerikai stabilizálta a játékát, fokozatosan átvette az irányítást, és dupla brékelőnybe került (4:0). Szabalenka 4:1-nél ápolást kért a combjára, egy bréket ledolgozott, de fordítani már nem tudott. A fordulatos találkozó 2 óra 3 percig tartott.    

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?