Unatkozott a király

La Coruna. Elsőként az FC Porto jutott be a BL-dön-tőbe, miután a hazai 0:0 után idegenben 1:0-ra legyőzte a La Corunát.

Vitor Baia, az FC Porto válogatott kapusa joggal örül, a Depor csatárai 180 perc alatt sem tudták mattolniReuters-felvételLA CORUNA–FC PORTO 0:1 (0:0), Riazor-stadion, 35 ezer néző, vezette: Collina (olasz). Gólszerző: Derlei (60., 11-esből). Piros lap: Naybet (70.). DEPORTIVO: Molina–Manuel Pablo, Naybet, Cesar, Romero–Victor (55. Scaloni), Duscher, Sergio (67. Tristán), Luque (71. Fran)–Valerón–Pandiani. PORTO: Vitor Baia–Paulo Ferreira, Jorge Costa, Carvalho, Nuno Valente–Costinha, Maniche, Mendes (87. Bosingwa), Alberto (69. Emanuel), Deco–Derlei (93. McCarthy).

A visszavágó ott folytatódott, ahol az első mérkőzés befejeződött: mivel egyik csapat se mert kockáztatni, így a szurkolók – köztük János Károly spanyol királlyal – unalmas mezőnyjátékot láthattak. A portugálok valamivel aktívabban játszottak, aminek meg is lett az eredménye: a négyhónapos kihagyás után visszatérő Derlei büntetőből vezetéshez juttatta a Portót. Ezt követően a hazaiak felpörgették a játékot, de a rivális nagyszerűen védekezett, ráadásul Naybet egy felesleges szabálytalanságért megkapta második sárga lapját, s ezzel gyakorlatilag eldőlt a párharc. A tavaly UEFA Kupát nyert FC Porto második félidei bátrabb játékának köszönhetően megérdemelten került a fináléba.

„Csodálatos játékot produkáltunk, az első perctől kezdve fantasztikusan futballoztunk, és mentálisan is erősek voltunk” – mondta Jose Mourinho, a portugál gárda trénere. „Kiegyenlített küzdelem volt, de nagyon hiányzott az eltiltott Mauro Silva és Jorge Andrade. A büntető és a kiállítás mindent eldöntött. Most csak annyit tehetek, hogy gratulálok a Portónak” – nyilatkozta a hazaiak vezetőedzője, Javier Irureta. A csereként pályára lépett Fran szerint nincs felmentés a kudarc alól: – Az első találkozón még jó eredményt értünk el, de saját szurkolóink előtt semmit sem tudtunk bizonyítani. Ez szégyen! A Deportivo La Coruna legutóbb 2002 novemberében kapott gólt hazai BL-meccsen, vagyis Derlei találata parádés sorozatot szakított meg.

A Chelsea–AS Monaco mérkő-zés tegnap lapzártánk után ért véget. A gelsenkircheni döntőben a győztes a Portóval találkozik, május 26-án. (mit)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?