Üldözi a bajnok Loki az Újpestet

Vendégsikerrel ért véget a labdarúgó Borsodi Liga 25. fordulójának rangadója, a Fehérvár–Debrecen összecsapás, ami azt jelenti, hogy a címvédő hajdúságiak a második helyre előrelépve három pontra megközelítették a tabellán a Pápán betliző, listavezető Újpestet.

Jovánczait, a Fradi legjobbját (a labdával) néha hárman sem tudták tartaninb1.hu-felvételA Sóstói-stadionban mindkét csapat biztonságos játékra rendezkedett be, az első félidőben feltűnő volt a házigazda Fehérvár passzív játéka, a DVSC többet kezdeményezett. Szünet után kissé emelkedett a mérkőzés színvonala, de a hazai együttes csak a vendégek vezető gólja után erőltette a támadójátékot. Egyenlítenie sikerült is, ám a végén Tudor kapitális hibája miatt a Debrecen megszerezte a győztes gólt.

Jól kezdett a Ferencváros, és hamar meg is szerezte a vezetést, ezek után azonban átadta a területet a vendég Vasasnak, az angyalföldiek azonban a kapu előtt rendre határozatlanok voltak, így a félidő vége előtt törvényszerűen jött az újabb hazai gól. A fordulást követően tovább támadtak az angyalföldiek, és a szépítő gólt is megszerezték, ezután azonban számos helyzetet kihagytak, és pont nélkül távoztak az Üllői útról.

Az első játékrészben a házigazda tatabányaiak birtokolták többet a labdát, de igazi veszélyt, egy esettől eltekintve, nem jelentettek a pécsi kapura. Szünet után egy teljesen új felfogásban játszó Tatabánya lépett pályára, és a jól sikerült cseréknek köszönhetően megérdemelt győzelmet aratott.

A Kaposvár hiába szerzett vezetést, védelmi megingásai miatt a vendég, budapesti kék–fehérek még a szünet előtt fordítani tudtak. A 2. félidőben szinte végig fölényben játszott az MTK, a fővárosiak pontos, látványos futballja újabb gólt ért, és ezzel 3 ponttal gazdagodtak a kaposváriak otthonában. A somogyiak négy győzelem után szenvedtek vereséget.

A ZTE–ETO meccsen nyílt sisakkal kezdett mindkét csapat, a kapuknál bőven adódtak lehetőségek, de a koncentrációval baj volt. Priskin piros lapja után hatalmas mezőnyfölényben játszott a Zalaegerszeg, de a vendég Rába-partiak, kapusukkal az élen hősiesen védekeztek, és óriási küzdelemben kicsikarták az egy pontot.

A szakadó esőben Török szemfülessége révén gyorsan vezetést szerzett a vendég REAC. A soproniak beívelésekkel próbálkoztak – kevés sikerrel. Irreális körülmények között hősiesen és önfeláldozóan futballozva őrizte meg az előnyét a REAC.

Szinte a semmiből szereztek vezetést a vendég diósgyőriek, de aztán a Honvéd nem késztette nagy erőbedobásra őket, hogy megtartsák előnyüket a szünetig. A folytatásban sem változott a játék képe. (o–o)

Elégedetlenkedtek a Kispest-szurkolók

Kispest. Ismét kikapott a Honvéd, a Diósgyőr 1:0-ás győzelemmel távozott a Bozsik-stadionból. A hazai szurkolók igen nehezen viselték csapatuk újabb fiaskóját, ráadásul verbális párbajt vívtak a jókedvű vendég szimpatizánsokkal. Arany Tamás, a mérkőzés játékvezetője egy percre meg is állította a játékot, és felkérte a szurkolókat, hogy hagyják abba egymás pocskondiázását. A mintegy 100 vendégdrukker a lefújás előtt nem sokkal görögtüzet gyújtott a lelátón, de néhány perc elteltével el is oltotta azt. (nb1.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?