Újraindult a teniszélet Ipolyságon

tenisz
Ipolyság |

Öt csapat verseng különböző szintű bajnokságokban az ipolysági TK SAAG teniszklub színeiben. A Covid-járvánnyal kapcsolatos egészségügyi rendeletek alapján hosszú ideig még az iskolai tornatermekben sem gyakorolhattak e labdajáték szerelmesei.

„Utoljára októberben edzettünk, azóta nem volt lehetőségünk teljes értékű testmozgásra. Április közepén aztán némileg enyhültek a feltételek, és visszatérhettünk a sportpályákra. Mindaddig erőnléti tréningekre voltak ösztökélve tagjaink. Ezeket mindenki saját körben oldotta meg, ki így, ki úgy. Versenyzési lehetőségünk nem volt, a Szlovák Teniszszövetség valamennyi, minket is érintő megmérettetést zárolt. Egy szó mint száz, teniszt csak a televízióban láttunk hosszú hónapokig” – ecsetelte a közelmúlt történéseit Szőllősy Péter klubelnök.


Mindenkit másképp érintett a mintegy féléves kihagyás. A teniszezők olyan hosszú ideig maradtak teniszütők nélkül, mint még soha. Az edzők jövedelem nélkül maradtak, a szülők pedig nehéz helyzetbe kerültek. 
„Nálunk mindenki folytatja a teniszt, ami nagyon jó hír számunkra, sőt azzal számolunk, hogy az érdeklődés növekedni fog. Az idei első edzésen valódi öröm volt látható a fiatalok arcán. Egyértelműen felszabadultak voltak, már alig várták a csapattársaikat, barátaikat” – tette hozzá Szőllősy Lőwy Judit edző.


De vajon mikor térnek vissza a régi kerékvágásba, és mikor érik el a tökéletes formát és erőnlétet? „Minden az edzőkön és a játékosok hozzáállásán múlik. Részünkről a maximumot nyújtjuk ahhoz, hogy behozzuk a lemaradást minél rövidebb időn belül. Tudjuk a dolgunkat, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy újra sikeresek legyenek csapataink az erőpróbákon. A bajnoki idény beindítása a szövetségen múlik. Inkább attól rettegek, hogy ne kelljen ismét felfüggeszteni a sportolást. Ami a felkészülést illeti, a klubvezetés mindent elkövet azért, hogy olyan feltételek álljanak az edzők és a versenyzők rendelkezésére, ami adottá teszi a tavalyelőtti eredmények megközelítését, esetleg túlszárnyalását. Egy szezon sajnos teljesen kiesett” – egészítette ki mondanivalóját az edző.


Az előző évekhez hasonlóan idén is új játékosokat avatnak be a tenisz összes apró fortélyába. Általában a márciusi hónap az, amikor a toborzással foglalkoznak, de idén sajnálatos módon ez is változott, a nemes feladatot szeptemberre ütemezték át.
A határ menti városka teniszklubjában 45 fiatal edz rendszeresen, közülük 15-en versenyeznek is. Két edző foglalkozik velük, Szőllősy Lőwy Juditon kívül Hudec Martin. Mindketten tapasztalt szakemberek, Judit már két évtizede, Martin több mint tíz éve edzősködik. Mindketten folyamatosan képezik magukat, ami a korszerű teniszedzés alapfeltétele.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?