Sport

Újra másodikak a királyhelmeci tanárok

Vereséggel kezdtek, de végül ismét másodikok lettek a királyhelmeciek a 48. Hegyalja Pedagógus Kupa nemzetközi labdarúgótornán.
Pankovics Miklós

2019. július 21. 19:46

Szerencs, Tokaj és Sárospatak tanári válogatottja volt a házigazda ellenfele a négycsapatos mérkőzéssorozaton. Rossz rajtot vett a vendéglátó: 10:6-ra alulmaradt az elmúlt évben hazai pályán játszó Sárospatakkal szemben, pedig két perc alatt kétgólos előnyre tett szert, innen fordítottak a vendégek. Az alsó-bodrogköziek a jó rajtot követően a további párharcokból is győztesen kerültek ki, és megérdemelten hódították el a vándorserleget Punyi Gyula tanár úr vezetésével. Mi több, a legjobb hálóőr is a patakiak sorából került ki Majoros Tamás személyében.

Királyhelmec válogatottja ezúttal a dobogó második fokán végzett, és játékosa, Kerékgyártó Csaba lett a torna gólkirálya, 11 találattal.

„Négy év után fogadhattuk újra a kollégákat, akkor az Ung-vidéki Nagyszelmenc töltötte be a házigazda szerepét. Elégedett vagyok a csaptunk teljesítményével, hiszen ezüstérmesek lettünk, csakúgy, mint tavaly. Akkor Tokaj előzött meg minket – nyilatkozta lapunknak Tóth Dénes, a királyhelmeciek csapatvezetője. – Talán, ha az első mérkőzésen jobban összpontosítunk, akkor más eredmény születhetett volna, és a torna végeredménye is másként alakul. Nem marad más hátra, mint jövőre Tokajban megpróbálni elhódítani a győztesnek járó trófeát.”

Tóth Dénes megköszönte a támogatóknak, s hozzátette, ez a találkozás már évtizedek óta a labdarúgás és a baráti kapcsolatok mellett a szakmai megbeszélésre is kitűnő alkalom.

48. HEGYALJA PEDAGÓGUS KUPA NEMZETKÖZI TORNA

A hazaiak eredményei: Sárospatak–
Királyhelmec 10:6, Királyhelmec–Tokaj 9:4, Királyhelmec–
Szerencs 14:4. 
Végeredmény: 1. Sárospatak 6 (31:21), 2. Királyhelmec 4 (29:18), 3. Szerencs 2 (16:26), 4. Tokaj 0 (16:27). 
Díjazottak – legjobb mezőnyjátékos: Szemán Gábor (Szerencs), legjobb kapus: Majoros Tamás (Sárospatak), legjobb góllövő: Kerékgyártó Csaba (Királyhelmec) – 11 gól, legsportszerűbb játékos: Csordás Balázs (Tokaj). 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A PS magyar platformja

A legjobb idővel került a döntőbe a szlovákiai kajak négyes

Bugár Béla videóban magyarázza a találkozását Kočnerral

Csak a hulladékelhordást bíznák külsős cégre Párkányban

Gelle csak magára számíthatott, de így is olimpiai kvótát szerzett

Vonzóbbá tennék 
a felsőoktatást

Legfrissebb galériák
Olvasta már?