Újra élvonalba kerül a DAC?

Dunaszerdahely. A DAC jelenlegi vezetésének tudta nélkül készül(t) megszabadulni a fociklub részvényeitől a városháza, a több mint százéves egyesület egyedüli tulajdonosa.

Dunaszerdahely. A DAC jelenlegi vezetésének tudta nélkül készül(t) megszabadulni a fociklub részvényeitől a városháza, a több mint százéves egyesület egyedüli tulajdonosa. Ma délutánra rendkívüli képviselőtestületi ülést hívtak össze, amelyen értesüléseink szerint egyetlen napirendi pontként a klubeladás terve szerepel. A hírt több forrásból is megerősítették, de mindenki neve elhallgatását kérte.

A rendkívüli ülés összehívása meglepetésként érte a Patasi Ferenc irányításával működő elnökséget, mely csupán néhány hónapja vezeti a klubot. A vezérkar tagjai tegnap kora délután megbeszélést folytattak Pázmány Péter dunaszerdahelyi polgármesterrel, aki érdeklődésükre megerősítette, hogy a képviselők egy csoportja szorgalmazza a klub eladását. A DAC jelenlegi vezetői közül az egyik öngyilkossági kísérletnek nevezte a próbálkozást. Értesüléseink szerint a DAC-részvényeket a vezetésből nemrég önként távozott Antal Barnabás által közvetített arab üzletemberekből verbuválódott befektetőcsoport szeretné megvásárolni. Mint az köztudott, az előző időszakban iráni tulajdonosa is volt a DAC-nak, ám a perzsák csakhamar felszívódtak, ezt követően újra a város költségvetéséből finanszírozzák az egykor szebb napokat megélt klub működését.

Lapzártakor a klub honlapján megjelent tájékoztatás szerint az FC Senec Rt. kérvényét tárgyalják meg a képviselők, melyben többek között az az elképzelés szerepel, hogy a két klub – a szenci és a dunaszerdahelyi – fuzionálna, és az egyesülést követően az új klub DAC Dunajská Streda név alatt ősztől a Corgoň Ligában szerepelne. A csapat a hazai bajnoki találkozókat a DAC-stadionban rendezné. A szenciek évi 84 millió korona (2,63 millió euró) támogatást ígérnek. Ugyanakkor igényt tartanak az önkormányzat által eddig folyósított 11 millió koronára (0,34 millió euró). A javaslatban szerepel, hogy az új klub 50 évig bérmentve igénybe veheti a DAC-stadiont és a sikabonyi edzőpályákat. A beruházó ugyancsak fél évszázadra szavatolja a DAC indulási jogát a szlovák felsőházban, vagy a második vonalban. Mivel az élvonalban közreműködő együttesek stadionjainak villanyvilágítással kell rendelkezniük, ezért a szükséges infrastruktúra kialakításához szükséges 10 millió koronás (0,31 millió euró) beruházást felesben a beruházók és a városi önkormányzat pénzeszközeiből kívánják megvalósítani. A harminchét DAC-részvényből az érdeklődők első körben 34-et szeretnének megvásárolni. Érdekesnek találtuk, hogy az FC Senec elnökségét a cégbírósági bejegyzés alapján a bécsi lakhellyel rendelkező Khashayar Mohseni elnök és a dunaszerdahelyi Antal Barnabás elnökségi tag alkotja. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?