Újra döntőben a komáromi röplabdázók

komáromi röpisek
Komárom |

A címvédő Rieker UJS Komárom egyetemi férfi-röplabdacsapata az extraliga elődöntőjének harmadik mérkőzésén sima 3:0-s győzelmet aratott a TJ Myjava együttese felett, és veretlenül, 3:0-s sorozattal a bajnokság döntőjébe jutott.

Ebben az évadban hét meccsből ez volt a Duna-partiak hetedik győzelme a mindig nagy riválisnak számító myjavaiak ellen. Az elődöntő másik ágán az eperjesiek egyelőre 2:1-re vezetnek a Slávia Svidník csapata ellen, és ha szombaton otthonukban győznek a párharc negyedik mérkőzésén, akkor az extraliga döntőjében a bajnokság két legjobb csapata mérkőzik majd a bajnoki címért, ebben a párosításban a keletiek hazai pályás előnyével.

A komáromiak az elődöntő esélyeseként az első játszmában koncentráltan és magabiztosan kezdtek. Taktikusan nem erőltették a pontszerzést, s 9:9-ig fej fej melletti küzdelem folyt. Amikor nyilvánvaló lett, hogy a vendégek gyengébben szerválnak és több hibát ki nem kényszerített hibát vétenek a mérkőzésen, a hazaiak nagyobb sebességre kapcsoltak, és néhány perc alatt 3-4 ponttal elhúztak. A játszma végéig még növelték előnyüket, és 25:18-cal zártak – 1:0.

A második játékrész elején a vendégek voltak aktívabbak, 3:1-re és 4:2-re vezettek. Ez után a Duna-partiak átvették a játék irányítását, a pályán az ő akaratuk érvényesült, s a játszma közepén 12:7 volt az állás. A pontszerzésben Peter Mlynarčík jeleskedett, erős balkezes szerváival és kiszámíthatatlan leütéseivel tartós zavart keltett a myjavaiak térfelén. A hazaiak fölénye a játékrészben egyre nőtt, s 20:13 után kissé kiengedve könnyedén nyerték a játszmát 25:19-re – 2:0.

Igazi fordulatot nem hozott a harmadik, utolsó játszma sem. Az elején a vendégek nagyon igyekeztek, 1-2 ponttal vezettek is, de amikor a hazaiak 12:12 után rákapcsoltak, a harmadik játszma is úgy alakult, ahogy az első kettő. A Duna-partiak minden játékrészben jobbak voltak a vendégeknél, s megerőltetés nélkül nyerték a harmadik játszmát is 25:20-ra, a meccset pedig a vártnál könnyebben 3:0-ra.

Az első két szettben jól játszottunk, a harmadik már a hajráig nyílt volt. Örülök, hogy megnyertük a harmadik meccset is, soha nem egyszerű megtenni az utolsó lépést. Kicsit várnunk kell a döntőig, de ez tény. Gratulálok a fiúknak – nyilatkozta Gabriel Chochoľak, a komáromiak vezetőedzője.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?