Újra DAC–Duslo az őszi nyitányon

Pozsony. Elkészítették a II. labdarúgóliga 2004/05-os bajnokságának sorsolását, a július 24-i nyitófordulóban – akárcsak tavaly – a DAC a vágsellyei Duslót fogadja, a Slovan az újonc nagymihályi gárdával, a nyitrai együttes pedig a szenci Kobával találkozik.

Herczeg (balról) kulcsember volt tavasszal a DAC mentőakciójában. A napokban eldől: Dunaszerdahelyen marad-e a magyar légiósÖrzsik Ödön felvételeA sorsolás előtt Vladimír Wänke, a Ligabiztottság elnöke elmondta, hogy a 12. helyen végzett varannói Bukocel ugyan időben elküldte nevezését, ám pár nappal később a klub vezérkara jelezte: anyagi gondok miatt visszalépnek. Helyettük a III. liga keleti csoportjában másodikként végzett nagymihályiak léphettek egy osztállyal feljebb. Mivel a pozsonyi csoportból (a Sv. Jur nyerte a bajnokságot) megszólított 8 együttes közül egy sem akart a második vonalban játszani, ezért a 16. résztvevő a július 7-i, a nyitranováki stadionban sorra kerülő VION Zl. Moravce–Turč. Teplice osztályozó győztese lesz.

Megtudtuk, hogy a szövetség fegyelmi bizottsága a napokban dönt a Ďuriš-ügyben (ősszel 5 találkozón jogtalanul lépett pályára), várhatóan megbüntetik a középpályást és a rimaszombati klubot is. A gömörieknek azonban nem kell attól tartaniuk, hogy veszélybe kerülhet az élvonalbeli szereplésük, ugyanis a szabályok szerint óvást csak a bajnokság befejezése után 3 napon belül lehet benyújtani.

Felhördültek a klubok képviselői, amikor megtudták: a versenykiírásban az áll, hogy az első osztályú képesítéssel rendelkező vezetőedzőnek két segítője legyen. „Akkor fizesse őket a szövetség” – jelentette ki Albert Gyula, a bacsfaiak elnöke. Majd így folytatta: „Ki bírja ezt? Ötvenezerbe kerül a nevezés, kétszázezer koronát kell befizetnünk a bírók jutalmazására. A szövetségtől semmit sem kapunk cserébe. Például Balla Bélát 350 ezer koronáért vásároltuk meg Nagyszombatból, aztán ingyen Ausztriába távozott, most pedig már a DAC játékosa. Beleegyezésünk nélkül hogyan adhatták ki a játékjogát?”

Dušan Huňady, a Ligabizottság titkára bejelentette, hogy a csapatonként egyszerre négy légiós lehet a pályán, s a házigazdának egy mérkőzésre hét labdát kell biztosítania. „Ezt nem tudom garantálni” – szögezte le Stanislav Koch, a szenciek menedzsere. Erre többen felkapták a fejüket. „Sajnos, nagyon bizonytalan a helyzet nálunk. Edző (Štefan Hornýt menesztették – a szerző megj.) nélkül gyakorolgatnak a zömében ifjúsági játékosok. Még az is előfordulhat, hogy végül visszalépünk” – mondta lapunknak a Koba tisztségviselője.

A vágsellyeieknek más problémáik vannak. „A napokban hat futballistánk ausztriai tesztelésen vett részt, nagy érvágás lenne, ha távoznának. S mivel amatőrként folytatnák, egy fillért sem kapnánk értük” – szögezte le Slavomír Prúčny, a Duslo menedzsere.

Továbbra is a szombat a hivatalos játéknap a II. ligában, a pozsonyi Rapid hazai meccseit ismét 10.30-kor rendezi. A V. Lapáš, a Michalovce és a Kremnička vasárnap délelőtt (10.30) fogadja ellenfeleit, az utóbbi együttes a stadion átépítése miatt Radvaňban lesz házigazda az őszi szezonban.

Az első forduló műsora – július 24., szombat, 10.30: Rapid–V. Lapáš; 18.00: DAC–Šaľa, Podbrezová–Báč, Ličartovce–Trebišov, Slovan–Michalovce, Nitra–Senec, az osztályozó győztese–Prievidza. Július 25., vasárnap, 10.30: Kremnička–Prešov.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?