Sport

Újra a legvégén kapott ki a Ramsay-csapat, távolodóban a szlovákok negyeddöntős szereplése

Kassa/Pozsony | A negyeddöntőbe jutás szempontjából nagyon fontos mérkőzésen 3:2-re kikapott a szlovák jégkorong-válogatott Németországtól a vb negyedik fordulójában.
Orosky Tamás

2019. május 15. 22:44

- TASR-felvétel

Craig Ramsay szövetségi kapitány a mérkőzés előtt véglegesítette a keretet, azaz az eddig a lelátóra kényszerülő Denis Godla kapus és a támadó Dávid Bondra is bekerült a csapatba (egyelőre cserejátékosnak), amelyből sérülés miatt hiányzott Marek Ďaloga.

"Úgy játszunk a vb-n, ahogy szerettünk volna. Most már azonban a nemcsak a teljesítménnyel akarunk elégedettek lenni, hanem az eredménnyel is" - adta ki az ukázt a meccs előtt Miroslav Šatan,  a válogatott főmenedzsere.

Ezzel a játékosok is tisztában voltak, mint ahogy a matematikával is: ha kikapnak a rendes játékidőben a németektől (és a csoportban minden nagycsapat behúzza a kötelezőt), épp mostani riválisuk miatt maradnak le a negyeddöntőről.

A meccs fantasztikus légkörben kezdődött, Tatarék legapróbb jó megoldását is mindig hangrobbanás követte. Két perc után máris gólt követelt a telt házas Steel Aréna. Ettől az első 10 percben elég messze jártak a csapatok, függetlenül attól, hogy a németeknek volt egy emberelőnyük is közben. A szlovákok tisztességgel próbálkoztak, de Niederberger kapus minden lövést jól látott, így viszonylag könnyen hárított. Így tett emberhátrányban is, amikor Lantoši előtt adódott Nagyék egyetlen komoly lehetősége. Čiliak figyelmét Plachta tette próbára a 16. percben. "Harcoljatok" - a vb-n most debütáló skandálással a szurkolók is jelezték, érzik, egyelőre akadozik kedvenceik játéka.

A második 20 percet már élénkebben kezdte mindkét csapat, Hudáček helyzete, Buc kapufája majd Sekera befejezése újra lázba hozta a közönséget. A nem adsz, kapsz igazsága azonban most is lesújtott: Eisenschmid megkerülte a kaput, bepasszolta a korongot, Michaelis pedig bebombázta - 0:1 a 25. percben. A 28. percben megszületett a második szlovák kapufa, Pánik lövésénél a kipattanóval sem volt szerencséjük. Az újabb lehetőség a nem sokkal későbbi kettős emberelőnyben kínálkozott. Zengett a "Teraz to príde", és három másodperccel a buli után már 1:1 is volt, Sekera vágta meg a korongot teljes erőből. "Még egyet", zengett. És már 2:1 is volt, Hudáček hallgatta meg a kérést. A szlovákok lendületben maradtak, egy, a német gólt megelőzőhöz hasonló szituáció után Lunter növelhette volna az előnyt. A harmad hajrájában Kochot magas bottal való játék miatt - és mert vérző sérülést okozott - négy percre kiküldték, de Čiliak megúszta kapott gól nélkül.

Az utolsó húsz percben meglepetésre továbbra is a szlovákok nyomtak, a németeken nem az látszott, hogy lenne erejük az egyenlítéshez. 

Az 50. perctől viszont már voltak veszélyes ellentámadásaik, Čiliak előtt egyre forrósodott a helyzet. Az 58. percben, kapus nélküli játéknál pedig Eisenschmid ki is egyenlített - 2:2. Fél perccel a vége előtt pedig Draisaitl a győzelmet is megszerezte a németeknek - 3:2.

A pozsonyi, B csoport mérkőzésén Oroszország 10:0-ra kiütötte Olaszországot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

A PS-Spolu nyert, az MKP mandátuma kérdéses, a Híd bukott az előzetes eredmények szerint

Mandátumbecslés a nem hivatalos adatok alapján

Szigeti László ma 70 éves

Az MKP mandátuma pár szavazaton múlhat

Matovič szerint az MKP szerez egy mandátumot, a Híd pedig nem

Orbán Viktor már szavazott

Legfrissebb galériák
Olvasta már?