Újra a Kisvárda a második

NB I

A labdarúgó NB I 14. fordulója után az újonc Kecskemétet ismét a Kisvárda váltotta a „Fradi mögötti mezőny élén.

Azt, hogy mennyire kiemelkedik a Ferencváros az NB I-ből, jól mutatta a két, vasárna esti meccs nélküli tabella is: a címvédő zöld-fehérek úgy álltak ekkor az élen kétpontos előnnyel, hogy három meccsel kevesebbet játszottak…

Így aztán az érdekesebb dolgok mögöttük történnek. Egyrészt kikapott az újonc Kecskemét – mindössze másodzsor az idényben. A hét meccse veretlen KTE Mezőkövesden szenvedett 2:1-es vereséget, úgy, hogy 1:0-nál Bánó-Szabó Bence tizenegyest hibázott a lila-fehéreknél. A Kuttor Attilával megtáltosodó kövesdiek zsinórban ötödik bajnokijukon sem találtak legyőzőre. „Minden győzelem értékes, de ez most a legértékesebb. Amit kitaláltunk erre a mérkőzésre az működött. Mindenki hozzátette a magáét a sikerhez, a kapustól a csereként pályára lépő játékosokig. Ennek tükrében a mentális hozzáállásunkat emelném ki a mai mérkőzésen” – nyilatkozta az 52 éves szakember, aki az idényt még a Vasasnál kezdte.

A KTE nullázása azt jelentette, hogy a Puskás Akadémia–Kisvárda rangadó győztese előreléphet a tabella második helyére. Volt is mindkét gárdának esélye megnyerni a meccset, amely végül csak az utolsó másodpercekben dőlt el, amikor Ilievszki talált be a vendég kisvárdaiak részéről.

Hornyák Zsolt, a felcsútiak vezetőedzője szokás szerint nem szépítette a valóságot a meccs után. „Arra készültünk, hogy a Kisvárda védekezni fog az egész mérkőzésen, és ellentámadásra építi a játékát, hiszen a korábbi, hazai találkozóinkon is ez történt. Persze nehéz volt a felállt védelmüket feltörni, de készültünk is arra, hogy tördelni, lassítani fogják a játékunkat, ezért többet vártam volna néhány játékostól, főleg a cseréktől. Az akaraterő megvolt, de minőségben nem tudtak hozzátenni a teljesítményünkhöz” – mondta a köbölkúti származású tréner. – Kicsit naivnak tartom azt a megoldást, hogy amikor Colleyt feltoltuk a magas labdára, hiszen jó fejelő játékosról van szó, akkor laposan elvesztettük a labdát, és a nyitott védelemben az ellenfél megvert minket, nem állítottuk meg a támadásukat a középpályán, s ebből gólt kaptunk az utolsó percben.”

A vendégeknél sem volt határtalan az öröm. „Nem sikerültek azoknak a területeknek a megjátszása, amit elterveztünk, sok hiba csúszott a játékunkba, s ezekből az ellenfelünk tudott építkezni, jöttek előre, és megvoltak a lehetőségeik is a gólszerzésre. Később azért stabilabbá váltunk, a csapatrészek között és azokon belül is rendszereztük a dolgainkat, s onnantól kezdve nekünk is megvoltak a helyzeteink. Végül mellénk állt a szerencse, amiért megdolgoztunk a meccsen” – értékelt a sajtótájékoztatón Török László, a Kisvárda mestere. Széles Imre Antal, a várdaiak védője pedig az nso kérdésére az ambícióikról hozzátette: „Nem hinném, hogy meg tudnánk előzni a Fradit.”

S hogy mi történt még a bajnokságban? Az egy hónapra eltiltott Ricardo Moniz helyett beugró Dragóner Attila sportigazgató irányításával a ZTE 1:0-ra legyőzte a közel 40 percen át emberelőnyben futballozó Újpestet, míg a Debrecen egy félidő alatt elintézte a Vasasr (3:0) idegenben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?