Újra a csapatkeresés jegyében

Pozsony. Szlovákia labdarúgó-válogatottja ma 20.15-kor Brüsszelben barátságos mérkőzésen szerepel Belgium ellen. Ez lesz a Ladislav Jurkemik edző vezette együttes harmadik vizsgája. Korábban nyert Irán ellen (2:3), de Ausztriában leégett (0:2), elsősorban a játéka miatt.

Peter Fabuš (jobbra) ismét magára öltheti a címeres meztTASR-felvétel Tehát a csapatkeresés jegyében zajlik majd le a találkozó, hiszen a tréner hat olyan futballistát vitt magával, akik az alakulófélben lévő válogatottban eddig még nem kaptak lehetőséget. A szakvezető már korábbban jelezte: „Továbbra is a csapatépítés idő-szakában vagyunk, keressük az optimális összeállítást, teszteljük a kiszemelt játékosokat. Ezúttal számomra ismeretlenek kapnak lehetőséget. Ami az ellenfelet illeti, tisztában vagyunk képességeivel, erős válogatott, nem véletlenül jutott ki az idei világbajnokságra. Láttam őket a csehek elleni prágai vb-selejtezőn.“

Minden jel arra vall, hogy a gárdában hat új labdarúgó kap helyet: Buček, Janočko, Kozák, Hlinka, Vittek és Fabuš. Az utóbbi, a Trenčín csatára, az 1998/1999-es bajnoki év gólkirálya valószínűleg az első perctől játszani fog: „Szlovákiában több jó támadó van. Úgy érzem, az utóbbi időben formába lendültem, megy a góllövés is, ezért örülök, hogy Jurkemik edző nem feledkezett meg rólam. Ha beállít, mindent megteszek a sikerért.“ Peter Hlinka is örül a kerettagságnak: „Megtiszteltetés számomra, hogy meghívtak az együttesbe. Bizonyára nagyszerű légkör lesz a stadionban, a nézők hajtani fogják kedvenceiket, látni akarják, mit is tudnak a világbajnokság előtt.“

Amióta Ladislav Jurkemik átvette az együttes irányítását, lépten-nyomon hangsúlyozza a játékosok hozzáállását. A mai meccs előtt sem tett kivételt: „Ha azok, akik a pályán lesznek mindent kiadnak magukból, ha nem rettennek vissza a párharcoktól, elfogadható eredményt érhetünk el. A mai labdarúgásban döntő jelentőséggel bírnak a párharcok. Amelyik csapat megnyeri, rendszerint az hagyja el győztesként a pályát.“

Hogy milyen lesz a szlovák válogatott összeállítása, csak találgatni lehet. Inkább nézzük a keretet, kapusok: Čontofalský (Bohemians), Bu-ček (Xanti, görög). Hátvédek: Špilár (Olomouc), Hlinka (Bregenz), I. Kozák (Union Berlin), M. Petráš (Jablonec), Kratochvíl (Inter). Középpályások: Čišovský (Inter), Labant (West Ham United), Dzúrik (Inter), Mintál (Žilina), Czinege (Inter), Šoltis (Petržalka), Janočko (Austria Wien). Csatárok: Reiter (Olomouc), Benčík (Petržalka), Fabuš (Trenčín), Vittek (Slovan).

Az utánpótlás válogatott ma 15.00 órakor lép pályára a belgák hasonló korú együttese ellen, a kezdőcsapat, a védelem tagja lehet a dunaszerdahelyi Németh József és a Devínben játszó Horváth Csaba is.

A belgák kerete, kapusok: Herpoel (Gent), Vandendriessche (Mouscron). Hátvédek: Clement (FC Bruges), De Boeck (Anderlecht), Deflandre (Lyon), van Kerckhoven (Schalke), Van Buyten (Marseille), Van Der Heyden (FC Bruges). Középpályások: Goor (Hertha), Simons (FC Bruges), Boffin (St. Trond), Vanderhaeghe (Anderlecht), Vermant (Schalke). Csatárok: Vilmots (Schalke). Sonck (Genk), Verheyen (FC Bruges), Mbo Mpenza (Mouscron), Emile Mpenza (Schalke), Strupar (Derby County). A keret érdekessége, hogy három honosított is szerepel benne, a sötét bőrű Mpenza testvérek és a jugoszláv Strupar, aki másfél év után került vissza a válogatottba. (T. V.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?