Újonc nélkül a Kozák-csapat

Pozsony. Saláta Kornél és Novota János is bekerült a Lettország és Írország elleni barátságos mérkőzésekre készülő szlovák labdarúgó-válogatott keretébe.Ján Kozák szövetségi kapitány 27 játékost nevezett a március 25-ei, nagyszombati és a március 29-ei, dublini felkészülési mérkőzésekre.

Pozsony. Saláta Kornél és Novota János is bekerült a Lettország és Írország elleni barátságos mérkőzésekre készülő szlovák labdarúgó-válogatott keretébe.

Ján Kozák szövetségi kapitány 27 játékost nevezett a március 25-ei, nagyszombati és a március 29-ei, dublini felkészülési mérkőzésekre. A keretben nincs újonc, és csak négyen (Saláta K., Mucha, Pečovský, Vittek) képviselik a hazai Fortuna Ligát. „Igaz, hogy közülük nem mindenki teljesen egészséges, és nem mindenki játszik a klubjában, de szeretném őket együtt látni, mert tavaly november óta nem találkoztunk” – magyarázta Kozák.

A válogatottnak így tagja lehet a bécsi Rapid kapusa, Novota János is, aki korábbi műtéte után csak a napokban kezdi meg újra az edzéseket klubjában. Meghívót kapott az a Miroslav Stoch is, aki a Bursasporban csak ritkán kap lehetőséget, akkor is csak néhány percet. „Meg vagyok róla győződve, hogy Miňo jó játékos, és tud pluszt nyújtani a válogatottnak. Olyan típusú labdarúgó, akire szükségem van – érvelt a kapitány. – Filip Hološko mindig tudott segíteni a csapatnak, amikor beválogattam. Ráadásul a csatárokkal nem a legjobb a helyzet, egyedül Ďuriš az, aki rendszeresen játszik klubcsapatában.”

Juraj Kucka szereplése kérdéses, az AC Milan középpályása újfent izomsérüléssel bajlódik, a korábban szintén kényszerpihenőn levő Martin Škrtel (Liverpool) és Norbert Gyömbér (AS Roma) viszont minden bizonnyal bevethető lesz két hét múlva.

A szlovák válogatott kerete – kapusok: Matúš Kozáčik (Plzeň), Ján Mucha (Slovan Bratislava), Novota János (Rapid Wien), Martin Dúbravka (Esbjerg).

Védők: Peter Pekarík (Hertha Berlin), Martin Škrtel (Liverpool), Ján Ďurica (Lokomotiv Moszkva), Tomáš Hubočan (Dinamo Moszkva), Saláta Kornél (Slovan Bratislava), Norbert Gyömbér (AS Roma), Dušan Švento (Köln), Lukáš Tesák (Kajrat Almati).

Középpályások: Viktor Pečovský (Žilina), Juraj Kucka (AC Milan), Patrik Hrošovský (Plzeň), Ján Greguš (Jablonec), Vladimír Weiss (al-Garafa), Stanislav Šesták (Ferencváros), Marek Hamšík (Napoli), Ondrej Duda (Legia Warszawa), Róbert Mak, Erik Sabo (mindketten PAOK Szaloniki), Miroslav Stoch (Bursaspor).

Csatárok: Adam Nemec (Tilburg), Michal Ďuriš (Plzeň), Filip Hološko (FC Sydney), Róbert Vittek (Slovan Bratislava). (SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?