Újabb súlyos baleset történt a Dakaron

<p>Újabb súlyos baleset történt az Argentínában és Chilében zajló Dakar 2009 elnevezésű tereprali-viadalon. A spanyol Cristobal Guerrero hatalmasat esett motorjával és az első jelentések szerint a 48 éves versenyző kómában volt, amikor mentőhelikopterrel kórházba szállították. A magyarok közül egyelőre csak a motoros Dési János ért célba.</p>

Ő 32. lett a 10. szakaszon és összetettben ugyanezt a pozíciót foglalja el 54 célba érkező után. Az etapot a spanyol Jordi Viladoms nyerte, de honfitársa, Marc Coma továbbra is fölényesen vezet. Az autósoknál nyolcan értek célba, de sem Palik László, sem Liszi László nincs köztük. Ezúttal az összetettben is élen álló szintén spanyol Carlos Sainz bizonyult a leggyorsabbnak.

Eredmények: 10. szakasz: Copiapo-Copiapo 496 km (gyorsasági: 476 km): autók: 1. Carlos Sainz (spanyol, Volkswagen) 5:32:55 ó 2. Robby Gordon (amerikai, Hummer) 21 mp hátrány 3. Mark Miller (amerikai, Volkswagen) 7:39 p h. összetett: 1. Sainz 38:59:02 ó motorok: 1. Jordi Viladoms (spanyol, KTM) 6:35:26 ó 2. Alain Duclos (francia, KTM) 1:06 p h. 3. Pal Anders Ullevalseter (norvég, KTM) 2:07 p h. ...32. Dési János (KTM) 1:18:47 ó h. összetett: 1. Marc Coma (spanyol, KTM) 43:52:30 ó ...32. Dési 10:12:13 ó h. Szerdán a tervek szerint a chilei Copiapoból indul és az argentin Fiambalába érkezik a mezőny. Az össztáv 680 km, melyből a gyorsasági 215 km. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?