Újabb elherdált pontok – csak döntetlenezett a DAC a trencséniekkel

Újabb elherdált pontok – csak döntetlenezett a DAC a trencséniekkel

A DAC hazai pályán csak 1:1-es döntetlent játszott a trencséniekkel a MOL Arénában a labdarúgó Fortuna Liga 5. fordulójának mérkőzésén.

Érdekes

DAC–AS Trenčín 1:1 (1:1)

Góllövők: Beszkorovajnij (33.), ill. Kadák (24.)

Sárga lap: Beszkorovajnij, Brunetti, Sharani ill. Yem, Lavrinčík, Ikoba

Piros lap: Kukučka (90., Trenčín)

Játékvezető: Glova, 4542 néző.

DAC: Jedlička–Blackman, Beszkorovajnij, Brunetti, Davis–Njie, Dimun, Ciganiks (72. Rymarenko)–Andzouana (61. Fábry), Divkovic–Nicolaescu (72. Sharani)

TRENČÍN: Kukučka–Yem, Pires, Pirinen, Madu–Lavrinčík, Zubairu, Kadák (81. Kmeť)–Gaži, Ibrahim (72. Ikoba), Azango (67. Tučný)

Taiwo távozása után két befejező csatára maradt a dunaszerdahelyieknek, Németh Antal vezetőedző közülük Ion Nicolaescunak szavazott bizalmat a kezdő sípszótól, Sharani a cserepadon kezdett. Schäfer András, Dominik Kružliak és Andrija Balic azonban meglepetésre hiányzott a meccskeretből, a csapatkapitányi karszalagot Eric Davis viselte.

Kiegyenlített első öt perc után a hatodikban ziccerbe kerültek a vendégek, Jedličkának kellett nyújtóznia, a kipattanónál pedig Davisnek kellett nagyot mentenie. 

A ziccer után hosszú idő után ismét megszólalt a dob a MOL Arénában, ami azonnal ritmust adott a szurkolóknak. A hazai csapatnak azonban nem, az első 15 percben a vendégek járatták gyakrabban a labdát, a dunaszerdahelyiek nem tudtak helyzeteket kialakítani.

A 13. percben a vendégek másodszor is nagy helyzetbe kerültek: Gaži átverte Davist, betett labdáját Ibrahim centikkel lőtte mellé. Ezután ellaposodott a mérkőzés, bár továbbra is a trencséniek voltak a kezdeményezőbbek, a helyzetek elmaradtak -  egészen a 24. percig, amikor Dimun labdavesztése után Jakub Kadák esélyt sem adott Jedličkának - 0:1.

A DAC első próbálkozására 30 percet kellett várni, ekkor Davis szöglete után Nicolaescu fejelt magasan fölé. A 33. percben így szinte a semmiből egyenlített a DAC, Davis félpályáról elvégzett szabadrúgására Beszkorovajnij robbant be jó ütemben és a hálóba bólintott - 1:1.

A 36. percben Lavrinčík ijesztett rá Jedličkára egy nem is olyan rossz távoli lövéssel, a túloldalon a 44. percben az egyébként lélektelenül játszó Divkovic jelentkezett egy távoli lökettel, majd Ciganiks veszélyes beadásáról maradt le Nicolaescu.
 

A második félidő első izgalmas jelenetére a 48. percben került sor, amikor Nicolaescu a kapufára bombázta a labdát. A hazaiak az első félidei játékukhoz képest gyorsítani tudtak, kezdeményezőbbé váltak, de a következő nagy helyzetet ezúttal is a vendégek dolgozták ki, egy gyors kontra végén az 58. percben Azangónak csak centik hiányoztak a gólhoz.

Hazai részről Dimun került ígéretes helyzetbe, de nem találta el jól a labdát, pár perccel később a túloldalon ugyanez történt Ibrahimmal. A mérkőzés egy óra elteltével újfent ellaposodott, Németh Antal Sharanival és Rymarenkoval próbálta feldobni a hazaiak támadójátékát. Utóbbi a 74. percben hős lehetett volna, de közelről, senkitől sem zavartatva Kukučka kapuja fölé fejelt. Divkovic is jelentkezett egy veszélyes lövéssel a 78. percben. A DAC egyre aktívabbá vált, de a vendégek tartották magukat és Lavrinčík révén még veszélyeztetni is tudtak a 87. percben.

A 90. percben Kukučka elkaszálta a meglóduló, de kisodródott Sharanit, Glova játékvezető piros lappal jutalmazta a hálóőrt. A DAC-ra négy perc emberelőny várt a mezőnyjátékosból kapussá vedlett Maduval szemben. A kaotikus percek azonban nem segítették a hazaiak törekvését, maradt az 1:1. Újabb fontos két pontot vesztett a DAC.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?