Újabb csodára készül a Kozák-csapat

<p>Kilencvenhat órán belül ismét vb-selejtezőn találkozik a szlovák és a bosnyák futballválogatott. A bravúros 1:0-s zenicai győzelem után újabb csodára készül a Kozák-legénység, míg a csoportelső Dzekóék Zsolnán mindenképpen javítani akarnak.</p>

A szlovák csapat pénteken 328 nap után győzött, és maradt még matematikai esélye a továbbjutásra, ám a korábbi gyenge eredmények miatt (Litvánia 1:1 és 1:1, Liechtenstein idegenben 1:1, Görögország itthon 0:1) nincs saját kezében a sorsa. Még az sem elég az osztályozó kiharcolásához, ha Ján Kozák védencei megnyerik mindhárom hátralevő vb-selejtezőjüket (Bosznia-Hercegovina – otthon, Görögország, Lettország – idegenben), akkor is várniuk kell a riválisok botlására. Most lehet csak sajnálni, hogy a szövetség vezetői nem menesztették hamarább a Stanislav Griga–Michal Hipp kapitányi kettőst. Kozák eddig két meccsen irányította a válogatottat, Bukarestben (1:1) és Zenicán is remek taktikát dolgozott ki. Boszniában szinte nem lehetett ráismerni azokra a játékosokra, akiknek zöme júniusban Liechtensteinben kiábrándítóan focizott. Zsolnán szeretnék megismételni pénteki produkciójukat. A bosnyákok a váratlan vereséggel valamivel nehezebb helyzetbe kerültek (pontszámban beérték őket a görögök), de továbbra is ők számítanak a csoport esélyesének, és még egy botlásról hallani sem akarnak. Stanislav Šesták szerint a zenicai pofon után a bosnyákok egészen máshogy állnak majd a zsolnai összecsapáshoz. „Odahaza ráfizettek arra, hogy lebecsültek bennünket. Most sokkal komolyabban vesznek, nem tűnnek annyira magabiztosnak. Rajtuk van a győzelmi kényszer, mi nyugodtan játszhatunk. Úgy kell futballoznunk, ahogy Zenicán tettük, a zárt védekezés mellett gyors kontrákat kell vezetnünk. Bízom benne, hogy Zsolnán is sikeresek leszünk” – szögezte le a Törökországban légióskodó Šesták. A szlovák játékosok a vasárnap délelőtti edzés után egy nap szabadot kaptak, a kerethez tegnap csatlakozott a felépült Michal Breznaník is. A hírek szerint vendégfölény lesz a lelátókon, állítólag hatezer szurkoló biztatja majd a bosnyákokat. Martin Škrtel csapatkapitány nagyon nehéz meccsre számít, de reméli, hogy a védelem tengelyében Ďuricával közösen ismét semlegesíteni tudják a félelmetes Ibisevic– Dzeko csatárpárost. Hogy nem akármilyen támadókról van szó, ezt bizonyítja, hogy a Manchester Cityben légióskodó Edin Dzeko nyolc találattal vezeti a vb-selejtezők góllövőlistáját, a Stuttgartban szereplő Vedad Ibisevic pedig Van Persie-vel holtversenyben hat góllal áll a második helyen. Safet Susic szövetségi kapitány magabiztosan várja a mai meccset: „Továbbra is saját kezünkben van a sorsunk. Vendéglátóként nem voltunk effektívek, csalódást okoztunk drukkereinknek, Így nem maradt más választásunk, minthogy Zsolnán nyerjünk.” A szlovák válogatott várható összeállítása: Mucha–Pekarík, Škrtel, J. Ďurica, Hubočan– Pečovský, Kucka–Šesták, Hamšík, Weiss–A. Nemec. Az egykori harmincszoros válogatott, Marek Špilár szombati tragikus halála miatt (kiugrott az ötödik emeletről) a szlovák futballisták fekete karszalaggal lépnek pályára. Az egyperces néma csenddel kezdődő mérkőzést a spanyol Borbalán vezeti, és a Dajto élőben közvetíti. (sz. z.)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?