Új útvonalon a maraton

Pozsony |

<p>Egyelőre 632 maratonfutó és összesen 3209 versenyző jelentkezett a március 24-én esedékes pozsonyi maratonra.</p>

A szervezők ismét gazdag programot biztosítottak egész hétvégére: szombaton 10 és 5 kilométeres versenyt rendeznek, s a gyerekek, sőt a totyogók is összemérhetik gyorsaságukat. Vasárnap kerül sor a maratoni és félmaratoni versenyre, s 21 km-en váltófutás is lesz.

„Megváltozott a verseny útvonala – tudtuk meg Jozef Pukalovič versenyigazgatótól. – Míg tavaly a Duna-hidakon is átfutott a mezőny, idén az Eurovea előtti rajttól Ružinov felé és vissza, az óvároson át, majd a Duna-parton a River Parkig és vissza az Euroveáig halad az útvonal. A maratoni futók kétszer teljesítik ezt a kört. A módosításnak több oka is volt: egyrészt szerettük volna a város központjába is bevinni a versenyt, másrészt kihagyni belőle a hidakat, mert ott mindig fúj a szél, és ez visszaveti az időket. Tavaly is úgy nézett ki a 35. kilométerig, hogy pályacsúcsot döntünk, de aztán az Apollo hídon a szél annyit kivett az élen haladó kenyai versenyzőből, hogy a rekordból nem lett semmi.” A szervezők azért is akarták lakott területre vinni a versenyt (szemben az elmúlt évekkel, amikor a táv jelentős részét a ligeti töltésen tették meg a futók), hogy a nézők is közvetlen kapcsolatba kerüljenek a maratonnal: „Már ha csak az ablakból biztatják a versenyzőket, azzal is hozzájárulnak a jó hangulathoz” – mondta Pukalovič.A rendezők álma, hogy két év múlva, 2015-ben 1000 maratonfutó álljon rajthoz Pozsonyban. Mivel az eddigi években mindig növekedett a résztvevők száma, ez az álom nem is elérhetetlen. „A terv érdekében különféle csoportos edzéseket, nyereményjátékokat is szervezünk a maratonfutás iránt érdeklődők számára – nyilatkozta Marcel Matanin egykori futó, a rendezvény sportigazgatója. – Egyébként én végig is futottam az idei pályát, és nagyon érdekes, aki nem annyira az időre koncentrál, az a város több arcát is megismerheti a verseny során.” (bt)  
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?