Új labdát kért, majd hárította a tizenegyest

Hontfüzesgyarmat |

<p>Vereséggel (3:1) hagyták el a pályát a vendég ekeliek a nyugat-szlovákiak V. liga keleti csoportjában.&nbsp;</p>

Mi történt egy felvonással korábban az ekeliek hontfüzesgyarmati vendégjátékán? Előtte hat pont választotta el egymástól a két csapatot, most már csak három. Figyelemre méltó viszont, hogy a vendéglátók pályaválasztóként már hét pontot hullajtottak el, míg ellenfelük idegenben hat pontot kebelezett be. A hontfüzesgyarmatiak két és fél évvel ezelőtt diadalmaskodtak aktuális vetélytársuk ellen, az akkortól lejátszott öt összecsapásból egyfolytában az ekeliek kerültek ki győztesen. Most nem.

Az első félidőben a hazaiak támadtak többet, az ekeliek hiába ívelgették fel tanácstalanul a labdát, az rendre visszajött a hontfüzesgyarmatiak magas játékosokból álló védelméről. Mészáros Mihály, az ekeliek csapatkapitánya már az elején kapott egy rúgást a térdére, többször is ápolásra szorult. „Merjünk játszani” – kiáltotta a kispadról védenceinek Ódor Sándor ekeli edző, ám abban a pillanatban a hazaiak szereztek vezetést. Rögtön a bekapott gól után Hrabovský Milán egyenlíthetett volna, ő azonban elpuskázta a kínálkozó lehetőséget. Az ellentámadásból aztán másodszor is betaláltak a vendéglátók.

A második félidőre egy teljesen új ekeli csapat jött ki a pályára. Ötletesen kombináltak, küzdöttek, harcoltak haraptak mintegy huszonöt percen át, sőt Hrabovskýnak még a szépítésre is futotta erejéből. Ezt követően a játékvezető egy túl szigorú tizenegyest ítélt a hontfüzesgyarmatiak javára. Ekkor Fél Károly ekeli kapus másik labdát kért, mivel az előző egy kicsit puhának tűnt számára. Kapott is egy újat, ami szerencsét is hozott neki, mivelhogy kivédte Lukáš Kováčik büntetőjét. A vendégek közel álltak az egyenlítéshez, mégis a hazai előny nőtt: a csereként frissen beállt Jozef Valentík több mint harminc méterről kilőtte Fél Károly kapujának jobb felső sarkát, beállítva ezzel a 3:1-es végeredményt.

A szurkolók még a gólt ünnepelték, amikor Marek Kalmannak sikerült kiprovokálnia Meleg Imrét. Az ekeliek tapasztalt labdarúgója ugyanis meglökte az ellenfelét, aki azonnal a földre rogyott. A sípmester rögvest felmutatta a piros lapot, így az ekeliek tíz emberrel fejezték be a hátralevő perceket.

„Tartottunk a meccstől, mindenekelőtt ellentámadásokra rendezkedtünk be. Kiegyenlített, tetszetős játék folyt a pályán, ami mindkét csapat érdeme” – nyilatkozott lapunknak Karol Pilinský hontfüzesgyarmati edző.

„Sajnos szűk keretünk van, az edzések is elég foghíjasak, mivel több játékosunk még tanul. A nehézségek ellenére nincs semmi szégyellnivalónk a meccs után” – vélekedett Ódor Sándor, az ekeliek edzője.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?