Új időszámítás kezdődött

Pozsony. Új tulajdonosa van a Slovannak, vasárnap estétől Ľudovít Černák volt gazdasági miniszter rendelkezik a futballklub százszázalékos részvénycsomagjával. Kiderült, az expolitikus magánszemélyként vásárolta meg az egyesületet, de azt nem árulta el, hogy mennyiért.

Ľudovít Černák (jobbra) mosolyog, ő a Slovan új tulajdonosa, és egy év múlva a legfelsőbb osztályban szeretné látni a csapatotPavol Funtal és TASR-felvételek „Több szempontot is figyelembe véve a legkedvezőbb ajánlatot fogadtuk el” – mondta a tegnapi sajtótájékoztatón Milan Valašík, a Slovan eladásával megbízott Športfin igazgatója. „Gyermekkoromtól az égszínkékek szurkolója vagyok, s nagyon aggasztott, hogy ennyire mélyre süllyedt a patinás egyesület. Társaimmal huszonöt csőd szélén álló vállalatot sikerült fellendítenünk. Annak ellenére, hogy a sportban nem vagyunk különösebben járatosak, bízom benne, hogy e téren is sikeresek leszünk. Elismerem, ezúttal inkább a szívemre, mint az eszemre hallgattam” – jelentette ki az 53 esztendős Ľudovít Černák.

Megtudtuk, mivel hatalmas a Slovan adósságállománya, magánszemélyként vásárolta meg a klubot. Úgy tervezi, idővel a családi vállalkozásnak számító Sitno Holdingra ruházza majd át a tulajdont. Egyelőre csak az egyesületet mondhatja magáénak, mert a stadiont és a többi ingatlant addig zárolja a csődbiztos, míg ki nem egyenlítik a 100 millió koronás adótartozást. A volt miniszter úgy várja, hogy erre legkésőbb június végéig sor kerül.

Černák első útja a Szlovák Labdarúgó-szövetségbe vezetett, ahol beszámolt az elképzeléseiről, s előzetesen megállapodott a vezérkarral, hogy a leendő Nemzeti Stadion a Téglamezőn lesz.

Ami a II. ligás csapatot illeti, így nyilatkozott: „Nagyon sürget az idő, elismerem, szinte éjfél után egy perccel vettük át stafétabotot. A tegnapi edzés előtt beszéltem a futballistákkal, akik eléggé lehangoltnak tűntek, igyekeztem felrázni őket. Jelenleg rendkívül szűk kerettel rendelkezünk, öt-hat játékost szeretnénk szerződtetni. Elképzelhető, hogy változások lesznek a szakmai stábban, ám arról korai beszélni, hogy Štefan Zaťko marad-e a vezetőedző. A gyengére sikeredett ősz után nem lehetnek merész terveink, de jövőre már egyértelműen az élvonalba jutásért akarunk küzdeni.”

Az új tulajdonos reméli, az égszínkékekhez visszatérnek a korábbi támogatók, s egy kérdésre válaszolva elmondta, nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a későbbiekben esetleg egyesüljön a Slovan az Interrel.

Foghíjas Slovan-keret

Pozsony. Az év elején a tehetséges Hanták, Gajdoš és a szerb Bukvics távozott a Slovanból, s a ligetiekhez igazolt. Kiss Dánielt is csábítja az Artmedia, a kapusnak a hónap végén jár le a szerződése. Jelenleg Štefan Zaťko irányításával hazai környezetben készül a következő foghíjas keret: Kiss, Prole, Mihál–Gáspár (három hétig Diósgyőrben tesztelték) Suchý, Demeter, Janek, Pecha, Ducký, Obšitník, Volf, Škurek, Rihák, Habai. Sloboda és Kalman sérülésük után csak egyéni edzéseket végez. A gyakorlók átlagos életkora alig haladja meg a 20 évet, csak a 35 esztendős Obšitník és a 29 éves Volf lóg ki sorból. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?