UEFA-kupa: a zsolnaiak egygólos veresége az Ajax otthonában

Amszterdam/Zsolna |

<p>A labdarúgó UEFA-kupa csoportkörének 2. fordulójában is egygólos vereséget szenvedett a zsolnai csapat. A zöld-sárgák a holland fővárosban kaptak ki 1:0 arányban a nagy esélyes Ajaxtól (a nyitányon, hazai pályán 2:1-re maradtak alul a Hamburggal szemben). Ezúttal sem játszott rosszul a szlovák együttes, sőt, voltak olyan szakaszai a mérkőzésnek (főleg a második félidőben), amikor alaposan ráijesztett a favoritra. Három hét múlva (18.30) a szintén pont nélküli Slaviát fogadja a Žilina.</p>

Dušan Radolský vezetőedző védencei óvatosan kezdtek, de aztán fokozatosan belelendültek, egyre gyakrabban előre merészkedtek, és helyzeteket is kidolgoztak. Már-már úgy tűnt, biztató, 0:0-ás eredménnyel végződik az első félidő, ám egy lepattanó labda az üresen árválkodó Luis Suarezhez került, akinek nem okozott különösebb gondot öt lépésről a hálóba gurítani. Fordulás után még bátrábban futballozott a Žilina, s két ziccert is kihagyott. A másik oldalon is volt két ordító helyzet, valamint egy kapufa.
„A focit gólokra játsszák. Olyan lehetőséget, amelyet Vladavic kihagyott, nem szabad egy élvonalbeli futballistának elpuskáznia. Nem sokkal ezután a csereként beállt Ďurica 10 m-ről képtelen volt a kapuba találni, a földön fekvő Vermeerbe lőtt. A mezőnyben taktikus, jó teljesítményt nyújtottunk, az ellenfél kapuja előtt viszont nagyon határozatlanok voltunk, s ezért nagy árat fizettünk. Ha egy kicsit jobban odafigyelünk a helyzeteinknél, akkor bravúros eredménnyel távozhattunk volna a holland fővárosból. De azt is figyelembe kell venni, hogy az ellenfélnek is voltak ziccerei…“ - nyilatkozta a meccs után Dušan Radolský, a zsolnaiak trénere.
Van Basten, a négyszeres BEKgyőztes Ajax mestere is elismerte, nem volt könnyű megszerezniük a három pontot: „Nagyon jól játszott a szlovák együttes, szervezetten védekezett, s éppen ezért a vártnál jóval nehezebben nyertünk. A zsolnaiak nem okoztak csalódást Amszterdamban. Suarezt gólja dicséri, de nem állítom, hogy ő volt a csapat legjobbja. Senkit nem szeretnék külön kiemelni…“ (SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?