Túl korai csúcsrangadó

<p>Nyon. Az UEFA székházában kisorsolták az európai focikupák tavaszi folytatásának párosítását. A BL-ben Real Madrid–ManUtd és Milan– Barca a fő menü, az Európa Ligában a Chelsea-t fogadja a prágai Sparta.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A spanyol bajnokságban harmadik Real Madrid a remek formában lévő, angol listavezető Manchester United ellen lép majd pályára. A két csapat legendás mérkőzést játszott 2003-ban, az angolok hiába győztek 4:3-ra otthon a negyeddöntőben, az első mecscsen a Real 3:1-re nyert, így ők jutottak tovább.

„Mindenki később számított egy ilyen összecsapásra, amely a nyolcaddöntő legizgalmasabbjának ígérkezik. Ha a történelem számít, akkor el kell mondani, hogy egyetlen BL-győzelmünket akkor arattuk a Real Madrid felett, amikor később megnyertük a döntőt a Wembley-ben... ” – nyilatkozta John Alexander, a manchesteriek főtitkára. Emilio Butragueno, a spanyolok sportigazgatója is megpróbált pozitívumokat keresni a párosításban. „A szurkolók nagyon boldogok lesznek, mert látványos és izgalmas meccsre van kilátás a Manchester ellen. Az onnan hozzánk szerződött Ronaldo számára még különlegesebb lesz a mérkőzés, de ő igazi profi, és a legjobbját fogja nyújtani.”

A Milannál tisztában vannak az erőviszonyokkal. „A világ legnehezebb ellenfelét kaptuk” – mondta Umberto Gandiani sportigazgató. A katalánoknál most inkább Tito Vilanováért, a tegnap sikeresen megműtött rákbeteg vezetőedzőért aggódnak, de azért a sorsolást is kommentálta röviden Josep Maria Bartomeu, a Barcelona alelnöke: „A Milan Európa egyik legnagyobb és legtiszteletreméltóbb klubja. A bajnokságban nem remekelnek, de kiváló játékosaik vannak, és a futballban minden megváltozhat egyik napról a másikra.”

Az első meccseket február 12-én, 13-án, 18-án és 19-én rendezik, a visszavágókra három héttel később kerül sor.

Az Európa Ligában még csak a nyolcaddöntőbe jutás lesz a tét február 14-én (a visszavágókat február 21-én rendezik), a prágai Spartánál viszont rögtön az év meccsére készülnek a tavalyi BL-győztes Chelsea ellen. „Attraktívabb ellenfelet nem is kaphattunk volna – reagált a sorsolásra Vítězslav Lavička vezetőedző. – Megtiszteltetés és nagy motiváció a számunkra, hogy az angolokkal mérhetjük össze tudásunkat.” A másik cseh csapat, a Plzeň a Marek Hamšíkkal felálló Napolit kapta ellenfélül. (MTI, ns, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?