Triplázna a Miami Heat

<p>New York. Az előjelek alapján szinte minden a Miami Heat sorozatban harmadik bajnoki címe mellett szól az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) közép-európai idő szerint ma hajnalban elrajtoló 2013/2014-es idényében.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A 30 klub vezetője az nba.com honlap körkérdése alapján a Miami újabb diadalát várja: 76 százalékuk tippel a floridaiak triplázására, és 69 százalékuk szerint ismét James lesz az MVP.

„Azt akarom, hogy a két bajnoki gyűrűnél tartók kapjanak egy harmadikat, Udonis Haslem és Dwyane Wade megszerezze a negyediket, a többiek pedig az elsőt” – közölte a címvédő Miami szupersztárja, az előző idény legjobbjává (MVP) választott LeBron James. Sorozatban három elsőséget legutóbb a Los Angeles Lakersnek sikerült elérnie 2000 és 2002 között.

Az általános vélekedés szerint „James király” a világ jelenlegi első számú kosarasa, ezt támasztja alá az NBA-legenda Jason Kidd véleménye is, aki edzőként a Brooklyn kispadján mutatkozik be. „Ő most a legjobb a bolygón, az ellenfelek csak abban bízhatnak, hogy esetleg elrontja a dobást.”

A Brooklyn dúsgazdag orosz tulajdonosa, Mihail Prohorov egyébként remek csapatot vásárolt össze Kiddnek, ugyanis Deron Williams és Joe Johnson mellé a nyáron olyan harcedzett kiválóságok érkeztek a szétesett Bostontól, mint Kevin Garnett, Paul Pierce és Jason Terry.

Ugyancsak remekül erősített a Houston, amely megszerezte a liga legjobb centerét, Dwight Howardot. A 211 centis zsákolóbajnok nem érezte jól magát a Lakersnél eltöltött egy év alatt Kobe Bryant árnyékában, így 88 millió dollárért, négy szezonra aláírt Texasba, ahol az olimpiai bajnok James Harden és a közelmúlt egyik felfedezettje, Jeremy Lin is pattogtat.

Nagy terveket szövöget a Chicago is, amelybe másfél (!) éves kényszerpihenő után visszatért Derrick Rose, aki 2010/2011-ben alapszakasz-elsőségre vezette a Bullst, és a szezon legjobbjává (MVP) választották. Viszont egyelőre nem lesz ott a parketten az ötszörös bajnok Kobe Bryant, a 35 éves sztár tavaszi Achilles-ín-szakadása után lábadozik, és várhatóan jövőre lép ismét pályára a Lakersben.

Két változás mindenképp bekövetkezik az új évadban: februárban a 30 évig irányító David Stern főigazgatót Adam Silver váltja, az egyik csapat negyedik győzelméig tartó nagydöntőt pedig 29 év után nem 2–3–2, hanem 2–2–1–1–1 formátumban bonyolítják le, azaz a magasabban rangsorolt csapat kezd otthon két meccsel, majd következik két idegenbeli találkozó, aztán pedig felváltva játszanak hazai pályán a gárdák. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?