Tour: Kittel nyert, Sagan a negyedik

<p>Saint Malo. A német Marcel Kittel nyerte a Tour de France kerékpáros-körverseny tizedik szakaszát, miután a 197 kilométeres etap utolsó méterein lehajrázta a többi sprintspecialista nagyágyút.</p>

ÖSSZEÁLÍTÁS

A majdnem öt órán át tartó kerekezés után ugyanis Kittelen kívül ott volt az élmezőnyben honfitársa, André Greipel, a brit Mark Cavendish és a szlovák Peter Sagan is – igaz, utóbbi hihetetlen reflexének is köszönheti, hogy volt esélye a dobogóra, mivel az utolsó kanyarban Tom Veelers elesett (miután Cavendish hozzáért), s Sagan alig tudta a kormányt elrántva kikerülni. A manőver sikeres, viszont időigényes volt, így a szakaszgyőzelem lényegében német házidöntővé változott, amelyet végül az Argos-Shimano versenyzője, Kittel nyert meg.

„Nagyon boldog vagyok. Lényegében minden győzelem a tervem túlteljesítése. A mai etap igazán kemény volt az erős szembeszél miatt, de ez egyben kihívás is, amit a versenyzők elfogadnak. Az utolsó kilométer nagyon hektikus volt, a hajrában őrülten gyors tempót diktáltunk. Már várom a következő szakaszokat” – nyilatkozta Kittel a célbaérést követően.

Peter Sagan a 10. etap után is megtartotta a pontverseny első helyezettjének járó zöld trikót, a Cannondale csapat ásza 83 ponttal vezet a második Greipel előtt.

A mezőny másik szlovák versenyzője, Peter Velits (Omega Pharma-QuickStep) az 53. helyen ért célba.

Az összetett állása nem változott, továbbra is a brit Chris Froome vezet, előnye 1 perc 25 másodperc a második spanyol Alejandro Valverde előtt. Peter Velits az 51., Peter Sagan a 74. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?