Tour de France – Asgreen nyerte a szakaszt, Vingegaard előnye változatlan

Kasper Asgreen

A dán Kasper Asgreen nyerte csütörtökön a Tour de France országúti kerékpáros körverseny 18. szakaszát, melyen honfitársa, a címvédő Jonas Vingegaard gond nélkül megőrizte tetemes előnyét.

A Moutiers és Bourg-en-Bresse közötti 184,9 kilométer sprintbefutót ígért, mivel az útvonal csak két kisebb, negyedik kategóriás emelkedőt foglalt magában. Hárman léptek meg a mezőnytől, amely végig kontrollálta a különbséget, a szökevények így még kétperces előnyt sem tudtak kidolgozni, ennek köszönhetően a holland Pascal Eenkhorn negyedikként tudott hozzájuk csatlakozni.

A kvartett végig szépen összedolgozott, hátul viszont gyakran megbomlott az üldözés, így a célhoz közeledve sem csökkent jelentősen a mezőny hátránya. A befutó rendkívül izgalmasan alakult, csak az utolsó métereken derült ki, hogy a szökevényeket nem tudják utolérni, közülük pedig Asgreen bizonyult a leggyorsabbnak a sprintben. Ő és két társa mögött pedig már azonos idővel érkeztek meg a sprinterek az üldözők élén. A skandináv kerekes, akinek eddigi legnagyobb sikere a flandriai körverseny megnyerése volt 2021-ben, pályafutása első etapgyőzelmét aratta háromhetes viadalokon.

A címvédő és több mint hét és fél perces előnnyel éllovas Vingegaard a mezőnnyel és a többi riválisával együtt ért célba.

Eredmények:

18. szakasz, Moutiers - Bourg-en-Bresse, 184,9 km:

1. Kasper Asgreen (dán, Soudal - Quick-Step) 4:06:48 óra
2. Pascal Eenkhoorn (holland, Lotto-Dstny) azonos idővel
3. Jonas Abrahamsen (norvég, Uno-X) a. i.
  
Az összetett élcsoportja:

1. Jonas Vingegaard (dán, Jumbo-Visma) 72:04:39 óra
2. Tadej Pogacar (szlovén, UAE) 7:35 perc hátrány
3. Adam Yates (brit, UAE) 10:45 p h.

Pénteken a Moirans-en-Montagne és Poligny közötti 172,8 kilométeres táv vár a 110. Tour de France mezőnyére. A viadal vasárnap a párizsi Champs-Élysées-n zárul.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?