Tóth Erzsébettel, Szlovákia idei legjobb női kézilabdázójával

Kulcsembere a bajnok és kupagyőztes Iuventa Michalovce csapatának. Ilyen előzmények után talán várta is, hogy az ország legjobbjának választják?
Megfordult ugyan a fejemben, sőt mások is emlegették, hogy akár első lehetek, de nem vettem komolyan a találgatásokat.

Kulcsembere a bajnok és kupagyőztes Iuventa Michalovce csapatának. Ilyen előzmények után talán várta is, hogy az ország legjobbjának választják?

Megfordult ugyan a fejemben, sőt mások is emlegették, hogy akár első lehetek, de nem vettem komolyan a találgatásokat. Kedden, az eredményhirdetés napján aztán megtudtam, hogy nyertem. Kellemesen meglepődtem.

Évek óta gyakori eredményességével tűnik ki. A gólszerzést szereti a legjobban a kézilabdában?

Nem teljesen. Az a legszebb érzés, amikor sok gólt dobok és a csapat is nyer.

Gyakran szerepel a szlovák válogatottban, de már arról is hallottunk, hogy lemondta a címeres mezben való szereplést. Van valami baja Mareš edzővel vagy a szövetséggel?

A szerb-montenegróiak elleni vb-selejtezők előtt levélben kértem felmentésemet. Derékbántalmaim voltak a nehéz évad végén, örültem, hogy sérülés nélkül befejezhettem. Utólag beismerem, hogy hibát követtem el, mert későn szóltam Mareš edzőnek, de azóta minden rendben van. Szerepeltem már a válogatottban is, legutóbb a lengyelországi tornán a legjobb játékosnak választottak.

Kilencvennyolc válogatottbeli gólnál tart, a legközelebbi, 24. válogatottsága közben már elérheti a századikat, ami várhatóan a Szerbia-Montenegró elleni Eb-selejtező előtt megtörténik...

Márciusban a chebi tornán szerepelünk, remélem, ott bedobom a századikat. Alig várom.

Csallóközaranyoson ismerkedett a kézilabdával. Szeretne még valamikor szülőfaluja csapatában szerepelni?

Ha minden a régi maradt volna, akkor nem hiszem, hogy tizennyolc évesen máshova igazolok. Amennyiben a csapat feljutna a WHIL-be, vagyis a szlovák-cseh bajnokságba, gondolkozás nélkül hazamennék. Nyolc éve vagyok Nagymihályban, hiányoznak a szüleim, az otthoni környezet. A bajnokság végén távozom innen, Magyarországon vagy Németországban akarnék légióskodni.

Gyakran jár Csallóközaranyosra?

Idény közben kéthavonta egyszer. Ünnepek alatt is csak három-négy napot töltök otthon, mert huszonhatodikán klubommal svájci tornára indulok. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?