Torres miatt jött Benítez

<p>Roman Abramovics igazi edzőfaló. Amióta 2003 nyarán megvásárolta a Chelsea-t, már a kilencedik edzőt fogyasztja. Egyetlen tréner sem töltötte ki a szerződését az angol Premier League-ben szereplő futballcsapatnál, Di Matteo sem, pedig ő valóra váltotta az orosz milliárdos álmát, májusban BL-t nyert a londoni alakulattal, fél évvel a müncheni döntő után mégis mennie kellett.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

Roberto Di Matteo a március elején menesztett André Villas-Boas után megbízott edzőként vette át a csapat irányítását. Abramovics szükségmegoldásnak tartotta a svájci–olasz szakembert, mert régi vágya, hogy a Barcánál sikert sikerre halmozó Pep Guardiola legyen a kékek mestere. Di Matteo viszont csodát tett az utóbbi évek egyik leggyengébb Chelsea-jével, megnyerte a BL-t és az FA-kupát. Abramovics mégis csak egyéves szerződést kínált neki – Guardiola korábban jelezte, egy esztendőt pihenni akar –, ám a sikeres tréner végül kiharcolta a kétéves megállapodást.

Már a nyáron kezdődtek a problémák a tulajdonos és Di Matteo között, az edző csatárt akart igazolni a Kínába távozott Drogba helyett. Abramovics erről hallani sem akart, mert kedvencét, az 50 millió fontért vásárolt Torrest tartotta az elefántcsontparti támadó utódjának. A spanyol játékos Di Matteónál tavasszal csak statisztaszerepet kapott, ezért távozni akart, de Abramovics maradásra bírta.

Hiába kezdték remekül az új idényt a korábbinál jóval tetszetősebben futballozó kékek, kiderült, hogy az orosz tulajdonos egy hónapja – amikor még a Premier League élén állt a gárda – kapcsolatba lépett Guardiolával és évi 12 millió fontos ajánlatot tett neki. A baszk edző azonban kikosarazta, és állítólag nem fűlik a foga ahhoz, hogy a Chelsea trénere legyen… Ami Abramovics „edzőfogyasztását” nézve nem csoda.

Torres számára jól indult a szezon, ám csak rövid ideig tartott a fellángolása. Abramovics viszont továbbra is bízott benne, kijelentette, ha a spanyol csatár nem kezd a Juventus elleni BL-meccsen, kirúgja a trénert. Di Matteo mégis csak a cserepadra jelölte Torrest. Ez lett a veszte. A 42 éves tréner nem is várta meg a másnapi hivatalos bejelentést, rögtön a meccs után elbúcsúzott a játékosoktól.

Csak erre várt a Chelsea-szurkolóknál közutálatnak örvendő Rafa Benítez, aki már egy héttel a torinói meccs előtt megállapodott Abramoviccsal a jövő május végéig szóló szerződésben. A tulajdonos azt reméli, hogy a Liverpool egykori edzője felrázza Torrest és a hullámvölgyben levő csapatot, de ez a jelek szerint egyáltalán nem lesz könnyű feladat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?