Törökországi edzőtábor is kilátásban van a DAC számára

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁSPozsony. A DAC II.

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

Pozsony. A DAC II. ligás futballcsapata felkészülési mérkőzésen 3:0-ra kikapott a Corgoň ligás pozsonyi Slovantól.

Radványi Miklós csapata Bednár–Adiaba, Huber, Ágh, Kutlík–Gerát–Mészáros Ádám, Ayuk, Kuráň, Súkenník–Nulíček összeállításban lépett pályára, a szünetben beállt Gerec, Ndjandja, Pecho és Polaček kapus (aki a Slovan játékosa, és egyelőre az égszínkékekkel is edz, de esetleg visszatérhet Dunaszerdahelyre), később lehetőséget kapott Krajčovič, Kotto és a České Budějovicéből érkezett jobbhátvéd, Jan Tenkl is. Az őszi csapat kulcsemberei, Fodrek, Velický és Obžera csak a lelátóról figyelte a találkozót.

A Slovan az első félidőben a B csapatával állt ki, amelyben a legnagyobb húzónév Lester Peltier volt. Samuel Slovák a második félidőre a teljes csapatát lecserélte, s beküldte a legjobbjait (Michal Hipp, a szlovák válogatott egyik szövetségi kapitánya meg is jegyezte, hogy ha ezt tudja, elég lett volna a második félidőre kijönnie), ekkortól pedig már a Slovan egyértelmű fölényben volt. (A gyenge színvonalú első játékrészben a DAC-nak is volt néhány ellentámadása, de veszélyes kapura lövése nem.) Az 52. percben Kladrubský egy szöglet után vezetést szerzett, majd a 65. percben Szarka egy szépségdíjas lövéssel növelte az előnyt, végül Žofčák a ráadás perceiben tizenegyesből beállította a 3:0-s végeredményt.

A három kapott gól ellenére a DAC hátvédsora elég jó benyomást keltett, s jó teljesítményt nyújtott a védekező középpályás Gerát, valamint a Komáromból érkezett Mészáros Ádám is, aki főleg gyorsaságával hívta fel magára a figyelmet.

„Jó meccs volt, hangsúlyoztam a csapatomnak, hogy már annak motiválnia kell őket, hogy a Slovan ellen játszanak. Sokan ki is adtak magukból mindent, meg akarták mutatni magukat. Ennek a meccsnek az volt a fő célja, hogy lássam az új szerzeményeket. Két felkészülési mérkőzés után már tisztábban látok, tudom, ki az, aki maradhat, és kit fogok elküldeni, de ezt először nekik fogom elmondani – nyilatkozta a lefújás után Radványi Miklós, a dunaszerdahelyiek vezetőedzője. – Csütörtökön bekapcsolódnak a munkába Fodrekék is, akik minőséget hoznak a csapatba. Egyelőre úgy néz ki, hogy még egy törökországi edzőtábor is összejöhet, de erről csak a hét végén tudunk majd többet.” (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?