Török siker Bécsben

Pozsony. Szombaton este lejátszották a labdarúgó-világbajnoki pótselejtező első mérkőzéseit, a visszavágókra szerdán és csütörtökön kerül sor.
UKRAJNA–NÉMETORSZÁG 1:1 (1:1). Góllövők: Zubov (17.), ill. Ballack (31.). Játékvezető: Braschi (olasz), 85 000 néző.

ĺgy örültek a törökök a bécsi győzelemnekTASR/EPA-felvétel Pozsony. Szombaton este lejátszották a labdarúgó-világbajnoki pótselejtező első mérkőzéseit, a visszavágókra szerdán és csütörtökön kerül sor.

UKRAJNA–NÉMETORSZÁG 1:1 (1:1). Góllövők: Zubov (17.), ill. Ballack (31.). Játékvezető: Braschi (olasz), 85 000 néző. UKRAJNA: Levickij–Luzsnij, Neszmacsnij, Golovko, Vacsuk–Guszin, Tyimoscsuk (72. Parfionov), Zubov, Sevcsenko–Vorobej (76. Melascsenko), Rebrov (52. Sisenko). NÉMETORSZÁG: Kahn–Rehmer, Nowotny, Linke–Schneider (79. Ricken), Ramelow, Ballack, Hamann, Ziege–Asamoah, Zickler (60. Jancker). Egy szabadrúgás után a sorfalon megpattant labdát Zubov lőtte közelről Kahn kapujába, ezzel a góllal vezettek az ukránok. Ezután német helyzetek következtek, Rehmer fejesét – amint az ismétlések bizonyították – a gólvonal mögül mentette egy védő, de a játékvezető továbbot intett. Nem sokkal később Ballack találata azonban már az egyenlítést jelentette. A második félidőben a németek higgadtabban irányítottak, a hazai csapat ritkán jutott el a vendégcsapat tizenhatosáig. Franz Beckenbauer, a német szövetség alelnöke szerint megnyugtató, hogy szerdán Dortmundban akár egy gól nélküli döntetlen is elég a továbbjutáshoz.

BELGIUM–CSEHORSZÁG 1:0 (1:0). Góllövő: Verheyen (29.). Játékvezető: Meier (svájci), 35 000 néző. BELGIUM: De Vlieger–Deflandre, Clement, Van Meir (45. De Boeck), Van Kerckhoven–Simons, Vermant, Walem, Goor–Sonck (79. Van Houdt), Verheyen. CSEHORSZÁG: Srníček–Grygera (32. Ujfaluši), Řepka, Novotný, Jankulovski–Poborský, Hašek, Nedvěd, Jarošík, Šmicer (45. Hübschmann)–Baroš (66. Lokvenc). Jól kezdtek a csehek, Šmicer két helyzetet is elpuskázott. Később feljöttek a hazaiak, és egy szabadrúgást követően vezetést szereztek. A félidő hajrájában Goor szabálytalanul szerelte Řepkát, aki könyökkel megütötte a belga futballistát, s ezért kiállították. A második félidőben a vendégek a védekezésre helyezték a hangsúlyt, a hazaiaknak nem is akadt komoly lehetőség. Elégedetlen a cseh válogatott brüsszeli teljesítményével a prágai sajtó, ennek ellenére úgy látja, hogy van esély a továbbjutásra. „A szombat esti teljesítmény csalódást okozott, mert a cseh Oroszlánok nem haraptak, de még csak nem is ordítottak” – írja a Super című lap. Jozef Chovanec szerint játékosai hibáztak, amikor pontrúgásból gólt kaptak. Řepka kiállítása pedig fegyelmezetlenség következménye volt, amely felforgatta az egész csapatot: „Meg kellett változtatnunk az összeállítást és a taktikát is, ennek tudható be a vereség. A visszavágón harcolni fogunk a végsőkig, hogy részt vehessünk a világbajnokságon.” Egyébként Řepka a máltai vb–selejtezőn piros lapot kapott, amiért négy meccsre eltiltották. A szigorú hátvéd nemrég igazolt a Fiorentínától, a West Ham csapatához, mérlege két mérkőzés, két kiállítás!

AUSZTRIA–TÖRÖKORSZÁG 0:1 (0:0). Góllövő: Okan Buruk (60.). Játékvezető: Gonzales (spanyol), 50 000 néző. AUSZTRIA: Wohlfahrt–Winklhofer, Vukovic, Strafner, Hiden (72. Kitzbichler)–Schopp (53. Lexa), Baur, Wallner (62. Weissenberger), Flögel–Herzog, Haas. TÖRÖKORSZÁG: Rüstü–Ümit Davala, Alpay, Ümit, Abdullah–Okan Buruk (88. Tayfur), Emre, Tugay, Ergün (62. Arif)–Hakan Sükür, Bastürk (70. Fatih). A vendégek nagy lépést tettek a vb-szereplés felé, amelyen utoljára 1994-ben szerepeltek. Taktikusan futballoztak a törökök, s rászolgáltak a győzelemre.

SZLOVÉNIA–ROMÁNIA 2:1 (1:1). Góllövők: Acimovic (42.), Osterc (70.), ill. Niculae (26.). Játékvezető: Nielsen (dán), 9500 néző. SZLOVÉNIA: Simeunovic–Milinovic, Vugdalic, Galic, Karic (40. Ceh)–Novak, A. Ceh, Pavlin, Acimovic (66. Pavlovic)–Osterc, Rudonja. ROMÁNIA: Stevea–Contra, Miu (90. Pancu), Iencsi, Chivu–Sabau (84. Ghioane), Gheorghe, Popescu, Munteanu, Mutu–Niculae, Ilie (84. Rosu). Jobban kezdtek a románok, akik a vezető góljuk mellett három ziccert is elpuskáztak. A nagy akarással játszó hazaiaknak sikerült a szünetig egyenlíteniük. Szünet után is a vendégek diktálták az iramot, ám Osterc 18 méteres lövése a szlovénok győzelmét jelentette. „Nagyon csalódott vagyok, végig jobbak voltunk, mégis kikaptunk” – mondta Gheorghe Hagi, a románok szakvezetője.

ĺRORSZÁG–IRÁN 2:0 (1:0). Góllövők. Harte (45. – 11-esből), Robbie Keane (50.). Játékvezető: Silva (brazil), 35 000 néző. ĺRORSZÁG: Given–Finnan, Breen, Staunton (75. Cunningham), Harte–McAteer (84. Kelly), Holland, Roy Keane, Kilbane–Quinn, Robbie, Keane. IRÁN: Mirzapour–Dinmohammadi, Peyrovani, Hasheminasab, Kavianpour–Mahdavikia, Bagheri, Karimi, Minavand–Vahedi (45. Khaziravi), Ali Daei. Hat perc alatt két gólt szereztek a szigetországiak, s ez döntötte el a találkozó sorsát. Meglepetésre az írek Dublinban aktívabbak és jobbak voltak, azonban Given, az írek portása remek napot fogott ki. „Nagyon nehéz dolgunk lesz a csütörtöki visszavágón, hiszen ellenfelünk főleg hazai környezetben jelentős játékerőt képvisel” – nyilatkozta Mick McCarthy, az írek szövetségi kapitánya.

u BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉSEK: Anglia–Svédország 1:1 (1:1), Beckham (27. – 11-esből), ill. Mild (43.); Dánia–Hollandia 1:1 (0:1), Jörgensen (83. – 11-esből), ill. Hasslebaink (45. – 11-esből); Görögország–Észtország 4:2 (4:1), Nikolaidisz (6., 10.), Cartasz (25.), Mahlasz (39.), ill. Vllkmae (43.), Zellnszkij (77. – 11-esből); Koreai Köztársaság–Horvátország 2:0 (0:0), Csoj Taj Uk (63.), Kim Nam (66.); Dél-afrikai Köztársaság–Egyiptom 1:0 (0:0), Bartlett (53.); Ausztrália–Franciaország 1:1 (1:0), Moore (44.), ill. Trezeguet (48.). (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?