Tomic megint ellenállhatatlan volt

1:1-re egyenlített a négy győzelemig tartó playoff-elődöntőben a komáromi férfi-kosárlabdacsapat, miután szerda este 98:87-re verte az alapszakaszgyőztes kassaiakat.Az első sikerHatodik alkalommal feszült egymásnak a mostani szezonban a két csapat, s a komáromiak végre megtörték rossz sorozatukat.

1:1-re egyenlített a négy győzelemig tartó playoff-elődöntőben a komáromi férfi-kosárlabdacsapat, miután szerda este 98:87-re verte az alapszakaszgyőztes kassaiakat.

Az első siker

Hatodik alkalommal feszült egymásnak a mostani szezonban a két csapat, s a komáromiak végre megtörték rossz sorozatukat. „Megvédtük a hazai pályánkat, ez volt az egyetlen lehetőségünk. Több energiával akartunk játszani, mint a múlt heti vesztes meccsen, ami sikerült is” – foglalta össze lapunknak a különbséget Andrej Kuffa, a komáromiak játékosa.

A kassai, 81:72-es hazai győzelemmel végződött találkozón végig a házigazda vezetett, s ez a módi a komáromiaknak is megtetszett. Szerda este nagy elánnal kezdtek, és bár a pontkülönbség jócskán hullámzott – háromtól tizennyolcig terjedt a skála – végig náluk volt az előny.

Kétperces rövidzárlat

Részünkről az első tíz percet akárhányszor megnéznénk felvételről, a két csapat minden igényt kielégítő játékot mutatott be, ötletes támadásokkal, látványos egy-egyezésekkel, váratlan csont nélküli triplákkal. Kis túlzással mind a tíz kosarastól láthattunk klasszismegmozdulásokat és -megoldásokat, amit a 30:22-es állás is jelzett.

A folytatásban kicsit több lett a bírói füttyszó, egyúttal pedig elkezdődött a komáromiak kálváriája a büntetőkkel (29-ből összesen 14-et hagytak ki). Ennek ellenére is elhúztak 52:34-re, de szűk két perc alatt hétpontosra olvadt az előny (54:47).

„Maximális lendülettel és összpontosítással kezdtük a mérkőzést, a fiúk az első, kinti meccs után visszatértek ahhoz a játékhoz, amit a lévaiak elleni negyeddöntős sorozatban is nyújtottak. A félidő vége előtt nem sokkal volt egy kis koncentrációkiesés, amikor gyors egymásutánban többször is tiszta pozíciókból engedtük hárompontosokat dobni a kassaiakat. Ezt leszámítva azonban olyan teljesítményt nyújtottunk, amilyet elképzeltünk” – nyilatkozta az Új Szónak Richard Ďuriš, az MBK Rieker Com-therm vezetőedzője a meccs után.

Firkálás a noteszben

A továbbiakban ugyanis nem engedte magához közelebb a veszélyes ellenfelet a Tomic vezérelte csapat. Apropó, Tomic. A szlovén irányító kapcsán a tudósító nem sokkal a harmadik negyed kezdetén már feljegyezte a noteszébe, hogy a 28 éves játékosnak nincs jó napja – hogy aztán a meccs után vastagon többször áthúzza azt. A végül 24 pontig jutó Tomic elképesztő megoldásokat mutatott be szorult helyzetekben, fittyet hányva arra, mi volt az első félidőben.

Mellette Langston és Vido is remekül helytállt a robusztusabb felépítésű kassai centerekkel szemben, Bilic és Kuffa pedig nagyon fontos pillanatokban hozták a maguk 14–11 pontját. Djordjevics meg (bár csak négyig jutott) ismét maga volt a megtestesült akarás.

Mint ahogy az elődöntőre létszámban és hangerőben is még inkább felszívta magát az egyébként sem decibelhiányos komáromi B-közép. Ha még nem ismételtük volna eleget: egészen fantasztikus volt a hangulat (pedig, megint csak ismételve, a komáromiak a teljes playoffban és majdnem az egész alapszakaszban is hét közben, azaz munkanapokon játszanak hazai pályán).

Még nehezebb lesz

A biztatás kellett is, a kassaiak ugyanis tényleg erős, jó csapatot alkotnak, ahogy azt Ďuriš edző is felvázolta: „Két napunk van a regenerációra, és újra Kassára megyünk. Jó lenne megismételni ezt a játékot, de tudjuk, hogy rettentően nehéz lesz. Hosszú sorozatra számítok, de hiszek benne, hogy az egyik kinti meccsen lesz olyan, elsősorban mentális erőnk, ami a remek csapatszellemmel együtt győzelemre visz. A kassai csapat azonban nagyon erős, nem hiába nyerték meg az alapszakaszt és a Szlovák Kupát is. Kiváló egyéniségeik vannak, kosárlabdájuk mégis egységes csapatjáték, nehéz ellenük védekezni.”

A 98:87-tel végződő szerda esti meccs azonban megmutatta, hogy nem lehetetlen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?