Tomáš Verner Pozsonyban kezdi a szezont

ÚJ SZÓ-ELŐZETESMától szombatig rendezik Pozsonyban az Ondrej Nepela Emlékversenyt, amelyen idén is több ismert műkorcsolyázót és jégtáncost láthat a közönség.A szlovák fővárosban kezdi meg a szezont a cseh Tomáš Verner.

ÚJ SZÓ-ELŐZETES

Mától szombatig rendezik Pozsonyban az Ondrej Nepela Emlékversenyt, amelyen idén is több ismert műkorcsolyázót és jégtáncost láthat a közönség.

A szlovák fővárosban kezdi meg a szezont a cseh Tomáš Verner. A 2008-as Európa-bajnok a tavalyi rosszul sikerült szezonja után elhagyta Kanadát, s újra Oberstdorfban edz. Mivel az elmúlt idényben az Eb-n csak 11., a vb-n pedig csak 12. lett, nem kapott meghívást a Grand Prix-sorozatba, ezért különösen fontosak számára a pozsonyihoz hasonló kis versenyek.

A férfiak mezőnyében a 2012-es Négykontinens-bajnokság bronzérmesére, az amerikai Ross Minerre, valamint a tavalyi francia GP győztesére, a japán Takahito Murára érdemes odafigyelni. Magyarországot Forgó Kristóf képviseli a rendezvényen, a házigazda szlovákok pedig Marco Klepochban bíznak.

Különös tétje van a női versenynek a németek számára – három, olimpiai indulásra is esélyes korcsolyázójuk ugyanis éppen Pozsonyban kezdi meg a belső kvalifikációt a szocsi repülőjegyért. Nathalie Weinzierl, Sarah Hecken és Sandy Hoffmann a Nepela-emlékverseny mellett Nizzában és Meranóban is megmérkőzik egymással, s mindhárom versenyzőnek a két jobbik eredménye számít. Ehhez jön még a német bajnokság, az olimpiára pedig az mehet, aki ezen a három megmérettetésen a legnagyobb összpontszámot szerzi.

A női verseny esélyesei közé a tavalyi győztes Jenna McCorkell, a 2011-ben első japán Haruka Imai és az amerikai Christina Gao tartozik, de számolni kell a hazai Monika Simančíkovával is, aki a márciusi vb-n olimpiai kvótát szerzett, s valószínűleg Szocsiba is ő utazhat.

Igazi kuriózumot kínál a nézőknek a párosok kategóriája, amelyben ugyan csak öt induló van, az egyik közülük azonban a török színeket képviselő Oľga Beständigová, Ilhan Mansiz kettős. Ilhan futballistaként vb-bronzérmes lett a török válogatottal, korcsolyázni csak egy tv-show kedvéért tanult meg, szlovák partnerével azonban most az Eb-részvételhez szükséges minimális pontszámot szeretnék megszerezni.

Jégtáncban természetesen nem hiányozhat a hazai színekben induló Federica Testa, Lukáš Csölley pár, amely Oberstdorfban kevesebb mint egy ponttal maradt le az olimpiai indulást jelentő helyről. Itt lesz Pozsonyban a magyar Turóczi Dóra, Major Balázs kettős is – Csárdáskirálynő kűrjükkel biztosan a pozsonyi közönséget is meghódítják. Ott van a mezőnyben az olasz Anna Capellini és Luca Lanotte, valamint a német Nelli Zhiganshina, Alexander Gazsi duó is.

A rendezvényre 5 euró a belépő. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?