Tokió 2020 - Három világ- és 12 olimpiai csúcs atlétikában

Tokió 2020

Három világcsúcs és 12 olimpiai rekord született a tokiói olimpia atlétikai versenyein, amelyen 83 ország ért el döntős helyezést.

A nemzetközi szövetség (WA) összegzése szerint 43 nemzet atlétái állhattak dobogóra és 23 ország szerzett aranyérmet.

A csúcsok száma, beleértve a 28 kontinentális, valamint 151 nemzeti rekordot, történelmi az ötkarikás játékokat tekintve.

Tizenkét országnál több csak atlétikában szerzett olimpiai medált Tokióban, Burkina Faso és India belépésével pedig már 100 fölött van az érmet nyert nemzetek száma.

A legeredményesebbnek ezúttal is az Egyesült Államok bizonyult, pedig sprinterei az 1976-os montreali és a legutóbbi, riói játékok után harmadszor zárták aranyérem nélkül az egyéni számokat. Az amerikaiak 26 érmet gyűjtöttek, ebből hét az arany.

Az új generáció megjelenését mutatja, hogy 14 atléta állhatott dobogóra a 23 éven aluli korosztályból, közülük hat diadalmaskodott.

A 19 fős magyar csapatból a hétpróbázó Krizsán Xénia és a 110 gátas Szűcs Valdó érte el a legjobb eredményt, 13. helyükkel.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?