Többet várt a galloktól

Pozsony. Nem ijedt meg a ligeti együttes a labdarúgó UEFA Kupa első fordulójának első mérkőzésén, a favorizált Bordeaux otthonában csak 2:1-es vereséget szenvedett. Borbély Balázs, az Artmedia középpályása jó teljesítményt nyújtott, teljesen kikapcsolta játékból a hazaiak portugál karmesterét, Celadest.

Suchánek László (balról) a ligetiek egyik legjobbja volt a Bordeaux elleni UEFA Kupa-mérkőzésenČTK/AP-felvéteTavaly hazai pályán hat gólt lőtt a francia csapat a Púchovnak. Nem tartottak attól, hogy nagyarányú vereséget szenvednek?

Alaposan felkészültünk a találkozóra, s bíztunk benne, hogy jóval sikeresebbek leszünk, mint egy esztendeje a Matador.

Hogyan látta belülről a mérkőzést?

A papírformának megfelelően végig többet támadtak a hazaiak, de jól védekeztünk, s veszélyes kontrákat vezettünk. Az első félidőben nagy volt az iram, szünet után viszont alig akadt komoly helyzete a gall együttesnek. Az igazat megvallva, jóval többet vártam a Bordeaux-től. Gyorsak és technikásak a Girondins játékosai, de támadásaikat legtöbbször már a pálya közepén megállítottuk.

A csapat dicséretére válik, hogy a gyorsan bekapott gól után sem adta fel.

A hetedik percben a hazai jobbhátvéd elfutott a szélen, Rieriának közelről már könnyű volt a kapuba találnia. Szerencsére, nem zavart meg bennünket különösebben a bekapott gól, s az első negyedóra végén sikerült egyenlítenünk, a remekül játszó Ďurica pazar átadását követően Krejčí hat méterről bombázott a hálóba. Ezután kiegyensúlyozott csata zajlott a zöld gyepen, kár, hogy a félidő hajrájában Darcheville fejesével szemben Lipčák tehetetlennek bizonyult. Fordulást követően jobbára mezőnyjáték zajlott apályán.

Milyen feladattal küldte pályára Vladimír Weiss edző?

A középpályán területvédelmet alkalmaztuk, ezért a szokásosnál jóval kevesebbet mentem előre. Legtöbbször a portugál Celadesszel kerültem szembe, örülök, hogy sikerült őt semlegesítenem.

A mérkőzés után bizonyára jó volt a hangulat?

Elégedettek voltak az edzők és a vezetők, dicsérték játékunkat.

A pozsonyi visszavágón már 1:0-ás győzelem is elég a továbbjutáshoz.

Taktikusan és fegyelmezetten kell futballoznunk október 15-én, akkor van esélyünk a második körbe kerüléshez. Legyőzhetők a franciák.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?