Többen álltak a dobogón

Budapest. A vasárnap befejeződött olaszországi női kézilabda világbajnoksággal véget ért a 2004-es athéni játékokig tartó olimpiai ciklus első éve.

Budapest. A vasárnap befejeződött olaszországi női kézilabda világbajnoksággal véget ért a 2004-es athéni játékokig tartó olimpiai ciklus első éve. Az MTI Sportszerkesztősége összeállítást készített arról, hogy a legutóbbi hasonló esztendőhöz, azaz 1997-hez képest idén hogyan teljesítettek a magyar versenyzők, milyen eredményeket értek el 2001 fontos viadalain. Az összehasonlítás alapja még természetesen az 1996-os, illetve 2000-es olimpiai szereplés is.

Az ötkarikás pontszámítást alapul véve – hasonlóan a négy évvel ezelőtti időszakhoz – ismét javult a produkció: a Sydneyben szerzett 135-tel szemben az idei világbajnokságokon 173 pontnak megfelelő érmet, illetve helyezést gyűjtöttek a legjobb magyarok. Az 1996-os atlantai játékok (150) után is ez volt a helyzet, akkor azonban csak 27 ponttal volt gazdagabb a termés, pedig kevesebb vb volt akkor, s Eb-eredményeket kellett helyettük beszámítani.

A 2001-es „nagy ugrás” elsősorban annak köszönhető, hogy összesen 12 sportágban születtek jobb magyar eredmények, mint tavaly Ausztráliában: atlétikában, birkózásban, cselgáncsban, evezésben, kajak-kenuban, kerékpározásban, öttusában, súlyemelésben, úszásban, vívásban, sportlövészetben és női vízilabdában is sikerült javítani a teljesítményen. A „gyengélkedők” közé az asztalitenisz, az ökölvívás, a torna, a női kézilabda- és a férfi vízilabdacsapat tartozik.

Az olimpia műsorán szereplő számok világbajnokságain összesen 8 arany-, 10 ezüst- és 5 bronzérmet, összesen 23 dobogós helyezést szereztek a magyarok, Sydneyben 8-6-3=17 volt a mérleg.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?