Tízezer néző előtt Depetris két góllal elintézte a DAC-ot

Hiába kezdett jól a DAC Nagyszombatban, a hazai Spartak végül David Depetris két góljának köszönhetően 2:0-ra nyert a labdarúgó Fortuna Liga 13.

Hiába kezdett jól a DAC Nagyszombatban, a hazai Spartak végül David Depetris két góljának köszönhetően 2:0-ra nyert a labdarúgó Fortuna Liga 13. fordulójában.

A nagyszombatiak nem túl jó helyzetben várhatták a kerületi derbit: öt stabil játékosuk hiányzott, ráadásul a hétközi kupafordulóban 3:0-ra kikaptak Kassán a VSS-től, amiért 6000 eurós büntetést kaptak a klubvezetéstől. A meccs elején nem is találták a helyüket a pályán a hazaiak, a DAC játszott fölényben, futószalagon rúgta a szabadrúgásokat és a szögleteket. Csakhogy igazi nagy helyzetet nem tudtak kialakítani, a Trnava pedig lassan magára talált. Kiderült, meccs eleji bátortalanságuk a taktika része is volt.

„Arra volt szükségünk, hogy az ellenfél támadjon, mert öt játékosunk hiányzik, a kontrákban bízhattunk” – mondta már a mérkőzés után Ivan Hucko, a Spartak vezetőedzője.

Depetris elemében

A kontrák be is jöttek a nagyszombatiaknak: Mikovič szokásához híven most is rendkívül aktív volt, a 28. percben gond nélkül lefutotta Brašeňt, és kapura is lőtt – talán maga Tujvel kapus sem tudta, hogyan lett ebből a ziccerből végül szöglet. A szöglet után viszont már megszerezte a vezetést a Spartak, Depetris fejjel volt eredményes – 1:0.

A gól szárnyakat adott a Spartaknak, és főleg Depetrisnek: néhány perccel később észrevette, hogy Tujvel kint áll a kapujából, és 40 méterről megpróbálta átemelni. A DAC kapusa hátrafelé tolatva üggyel-bajjal végül hárított. Még a szünet előtt egy rosszul kiszámított hazafejeléssel Davis adott majdnem gólpasszt a nagyszombatiaknak, de Tujvel tisztázott.

A második félidő elején egyenlíthetett volna a DAC, Pačinda szabadrúgását Kamenár Ljubicic elé ütötte, ő azonban a kapu mellé lőtt. S jött a másik oldalon a válasz: Benogo Niare passza után Depetris elküldte Michalíkot a szomszédos bevásárlóközpontba, és higgadtan a hálóba lőtt – 2:0.

Megnyugtató előnye tudatában a Spartak már nem szakadt meg, a DAC játszott mezőnyfölényben, de még a szépítés sem jött össze. A Trnava sorozatban negyedik bajnokiját nyerte meg.

Naiv játék

„Nagyon csalódott vagyok – nyilatkozta a meccs után Tomislav Maric, a DAC vezetőedzője. – Remekül kezdtünk, mi irányítottuk a játékot, volt is 2-3 helyzetfélénk. Tudtuk, hogy a nagyszombatiaknak nagyon veszélyesek az ellentámadásaik, kicsit naiv játékkal vesztettük el ezt a meccset. De ha hiányzik a csapatunkból egy olyan játékos, mint Szarka Ákos, akkor azt megérezzük.”

Ivan Hucko elégedett volt, hogy együttese a sok hiányzó ellenére összekapta magát, és megszerezte a három pontot. „Igen, sokszor a DAC irányította a játékot, de az nyer, aki gólokat rúg. Nemcsak Depetris, hanem az egész csapat dicséretet érdemel.”

Ellenséges környezet

Németh Krisztián, a DAC sportigazgatója már a meccs előtt megjósolta, ellenséges környezetben fognak pályára lépni a sárga-kékek. Szavai be is igazolódtak, az impozáns City Arenában (amelynek egyetlen hátránya talán éppen az, hogy húszezer fő befogadására alkalmas, így a tízezer ember sem tűnik benne különösen soknak) a hazai tábor már az első negyedórában azt skandálta: „Üsd a magyar fejét”, később ez a rigmus még többször elhangzott. A második félidőben azt kiabálták a hazai drukkerek, hogy „Szlovákia a szlovákoké”…

A DAC-táborból erre obligát válaszként jött a „Szlovákok, nincsen hazátok”, és a már örökzöldnek számító „Spartak – kolera” sem maradhatott ki a repertoárból.

A DAC-ot 610 drukker kísérte el Nagyszombatba, s végig biztatták a csapatukat. A stadion kiváló akusztikájának (és persze a tábor lelkesedésének) köszönhetően az ő hangjuk sem veszett el a jelentős létszámfölényben lévő hazaiaké mellett.

Szombaton ismét igazi derbi vár a dunaszerdahelyiekre: a pozsonyi Slovan otthonába látogatnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?