Tizenöt perc, három gól, Slovan-vereség

Slovan
Pozsony |

Harmadszor sem győzött hazai pályán a pozsonyi Slovan a labdarúgó Bajnokok Ligája idei selejtezőjében. Két döntetlen (Swift Hesperange: 1:1, Zrinjski Mostar 2:2) után ezúttal 2:1-re alulmaradt az izraeli Maccabi Haifával szemben a sorozat 3. fordulójának első találkozóján. De még hátravan egy visszavágó, ami az égszínkékeknek kétszer már jobban sikerült.

Úgy nézett ki, gólgyártásnak leszünk a szemtanúi, amikor negyedóra elteltével már három találat esett. Előbb Pierrot csapott rá egy jobbról befelé gurított labdára, majd Kankava túl messziről követte Sabia cseleit a tizenhatos táján, és az izraeliek játékosa remek ballábas gólt szerzett. Időközben a Slovan szöglet után egyenlített. Először a beugró csapatkapitánynak, Juraj Kuckának adták a később öngólként elkönyvelt találatot. A mérkőzést követően ő maga sem tudta, mibe, kibe fejelt bele:

„A szögletek azért vannak, hogy a kapu előterébe kerüljön a labda. Talán én szereztem a gólt, talán nem. Ütköztem a védőkkel, s nem éreztem, hogy labdába vagy valaki másba fejeltem bele” – állította a mérkőzés után.

De ezzel csak a gólok sora ért véget, a gólhelyzeteké nem, mindkét oldalon születhettek volna újabbak is. Szaporodtak a kapusbravúrok, a kihagyott helyzetek, Borjan legalább kétszer góltól mentette meg a Slovant, de Nitzan sem maradt munka nélkül a túloldalon. Időközben volt kezezés miatt visszavont vendégtizenegyes, Kankava bombája a felső lécet találta el, s az sem volt akármilyen helyzet, amikor David egyedül tört kapura, de az izraeliek cserejátékosa fölé durrantott. Szünet után a Maccabi visszahúzódott, ám gyors és labdabiztos játékosai révén minden alkalmat megragadott az ellentámadásra. A hazaiak meg próbálkoztak, összjátékkal meg Lovat bal oldali beíveléseivel kísérleteztek, de az utolsó pillanatban mindig mentett valamelyik védő.

Mindkét csapat nélkülözte karmesterét, a Slovan az eltiltott ifj. Weisst, a Maccabi Cherryt, aki gyermekének születése miatt maradt otthon. Hiányzó fia kapcsán id. Weiss vezetőedző megjegyezte, az ellenfél járt jobban, mert irányító embere nélkül is nyerni tudott. A Slovanba csereként beállt Dávid Strelec is, aki két év elteltével volt csapatába tért vissza, és a nevezés előtti utolsó órákban sikerült megszereznie őt a pozsonyi klubnak. Helyzete is akadt a csatárnak.

„Rálőhettem volna, de észre vettem a mögöttem érkező Tolicot, az ő lövése azonban fennakadt a kapuson. Tíz percre számítottam, tizenötöt kaptam az edzőtől azok után, hogy mindössze egy edzésen voltan a csapattal” – beszélt helyzetéről az újságíróknak.

Lázba hozta az embert a játék, a semleges nézőt is jól szórakoztatta, a lelátót meg állandóan magas hőfokon tartotta. A Slovan felvette a harcot technikás ellenfelével. Egyénileg képzett, robbanékony játékosokból áll a Haifa. Ami viszont meglepő, hogy labdatartásban a várttal ellentétben a hazai csapat volt jobb.

„A focit nem labdatartásra játsszák, hanem gólokra, s ők eggyel többet rúgtak, mint mi – jegyezte meg értékelésében a Slovan mestere. – Európai szintű játékot láttunk. Nehéz meccs volt, számunkra nem jó eredménnyel végződött. Játékosaim mindent kiadtak magukból, fantasztikus nézők előtt kiváló játék alakult ki. A gólok előtt későn léptünk oda a lövőhöz. Szöglet után egyenlítettünk, az utóbbi időben a rögzített helyzetekből vagyunk eredményesek. Ha még egy gólt rúgunk, elégedett lettem volna a döntetlennel. Kijelenthetem, ilyen erős együttest még nem láttunk nálunk. Azt igazolták, amit tudtunk róluk. Nem adjuk fel, a keddi visszavágón megpróbáljuk a lehetetlent. Meglátjuk, mi lesz.”

Hasonló gondolatai voltak Messay Degónak, a Maccabi etióp gyökerű vezetőedzőjének is. „Fontos győzelmet arattunk. Tudjuk azonban, hogy a visszavágó nem lesz egyszerű. Minden megtörténhet a fociban, de én bízom abban hogy szurkolóink támogatásával megőrizzük előnyünket” – pillantott előre.

Kedden 30 ezres kulissza vár a Slovanra Haifában, tele focit imádó vérmes izraeli szurkolóval.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?