Tizenkét új labdarúgót tesztelnek

Bacsfa. Családias hangulat uralkodott a II. labdarúgóligában szereplő bacsfaiak tegnapi, első idei edzésén. A látszat azonban csalóka volt, hiszen a kis csallóközi falu klubja nincs könnyű helyzetben. A téli szünet alatt több alapember távozott a csapatból, ráadásul az edzőkérdés is sokáig nyitott volt.

Bacsfa. Családias hangulat uralkodott a II. labdarúgóligában szereplő bacsfaiak tegnapi, első idei edzésén. A látszat azonban csalóka volt, hiszen a kis csallóközi falu klubja nincs könnyű helyzetben. A téli szünet alatt több alapember távozott a csapatból, ráadásul az edzőkérdés is sokáig nyitott volt. Utóbbit, úgy tűnik, sikerül megoldani: az egykor a DAC-ban is futballozó Fieber Péter ül a kispadra. Ősszel még a pozsonyi Rapid együttesét irányította. A szerződést egyelőre egyik fél sem írta alá, de a felelős személyek szerint a hét végéig tető alá kerül a megállapodás. „Beszéltem az elnök úrral, aki jelezte, szándékukban áll továbbra is megtartani a II. ligát Bacsfán. Számomra ez fontos tényező, s úgy gondolom, megtaláljuk a közös nevezőt” – mondta a volt válogatott játékos. Az első edzésen erősen megfogyatkozott keret ébredezett téli futballálmából, az új szerzemények közül a pozsonyi Rapidból érkezett Chovanec-testvérpár kapcsolódott be az átmozgató gyakorlatokba.

Több alapember még próbajátékon van a szomszédos országokban, további sorsuk szintén a napokban dől majd el. Könnyen lehet, hogy távoznak, de az is megeshet, hogy végül tavasszal is a kisközség színeiben szerepelnek. A újonnan alakuló együttesnek, a tapasztalt, külföldön is légióskodott Pinte Attila lehet a húzóembere. „Bacsfán már hagyományosan a bajnoki idény kezdete előtt áll össze a keret. Bízom benne, hogy az új emberek helyettesíteni tudják a távozókat, és nem lesznek kiesési gondjaink”.

Albert Gyula, a klub első embere sem borúlátó: „Igaz, hogy nagy változásokon ment keresztül a csapat, de azon munkálkodunk, hogy megfelelő utánpótlás érkezzen. Mától tizenkét új labdarúgót tesztelünk majd. Szeretnénk, ha a jövő heti, Trenčín elleni előkészületi találkozóra már úgy-ahogy összeállna a keret. Az újonnan érkezők friss vért vihetnek a csapat játékába, s úgy gondolom, tavasszal sem kell majd a középmezőnynél alább adnunk. Az új edző szerződése a bajnoki idény végéig szólna”.

Lehangoltságról tehát szó sincs Bacsfán, de valószínűleg minden szónál többet árul majd el az első bajnoki mérkőzés. (sk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?