Tizenhét érem Érden

<p>Érd/Bős/Madar/Somorja/Marcelháza/Komárom. Remek rajtot vettek, tizenhét érmet szereztek az új esztendő első nemzetközi megmérettetésén a dél-szlovákiai birkózóklubok tehetségei.</p>

Új SZÓ-ÉRTESÜLÉS

„Immár évtizedek óta Érden kerül megrendezésre a hagyományos évadnyitó nemzetközi verseny, az Érd Kupa, melyen a vendéglátók a szakosztályuk egyik tehetségére, Lakatos Gáborra is emlékeztek. A harmincharmadik alkalommal lezajlott viadalon negyven egyesület háromszázhetvenhét versenyzője hat szőnyegen, hét korcsoportban mindkét fogásnemben csatázott a győzelemért. Dél-Szlovákiából a bősiek, a madariak, a marcelházaiak, a somorjaiak és a mieink léptek szőnyegre a monstre megmérettetésen. Mérlegünk két bronzérem” – tájékoztatott Kúr Károly, a komáromi Spartacus birkózóklub elnöke.

Öt bősi került dobogóra az erőpróbán, melyen már új néven szerepeltek a Duna-partiak. „Átkeresztelkedtünk, az új év első napjától a Russel Birkózó- és Sportklub (ZŠK Russel Gabčíkovo) nevet viseljük. A fiatalokkal Oščadnicán edzőtáboroztunk, onnan utaztunk Érdre, ahol Heizer Erik és Rohály József szabadfogásban a döntőig jutott súlycsoportjában. Ugyancsak a második helyen végzett kötöttfogásban Rákóczi János” – nyilatkozta a változásról és az eredményekről a kötöttfogásra szakosodott Duna-partiak elnök-főedzője.

„Marchevka példája is igazolja, hogy nem csak a rutinos Ahmeti, de már a legfiatalabbak is képesek éremmel gazdagítani gyűjteményünket” – büszkélkedett Horváth István, a somorjai Gladiátor birkózóklub főedzője.

„Papp Lajos és Kovács Nikolas ezüstérme a konkurenciára való tekintettel nagy sikernek számít” – hangzott a madari klubelnök Kohút Milán verseny utáni gyorsmérlege.

A marcelházaiak négy dobogós helyezésükkel tűntek ki. Az ezüstérmes Megály Zoltán súlycsoportjában húszan küzdöttek az elsőségért. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?