Sport

Tizedik Dakarjára készül Štefan Svitko

Pozsony | Tizedszer vág neki a Dakar-ralinak a motoros Štefan Svitko, aki nem győzi dicsérni az új motorját. A 36 éves versenyző tegnap az elvárásairól és a lerövidített útvonalról is beszélt az újságíróknak.
Bőd Titanilla

2018. november 23. 12:55

Svitko 110%-os állapotban várja a januári rajtot (TASR-felvétel)

Ez a 10. Dakar-ralija. Mit vár a jubileumi versenytől?

Kilenc év alatt már sok tapasztalatot szereztem. Pontosan tudom, hogy eleshetsz az első szakaszon és az utolsó is. Vagy épp a másodikon, ahol tavaly kellemetlen sérülést szedtem össze. A kilences a szerencseszámom, a kilencedik Dakarom mégsem úgy alakult, ahogy szerettem volna. Ezért a tizedikkel kapcsolatban sincsenek különleges elvárásaim.

Legutóbb már a második szakaszon bukott, a tizediken pedig ismét, és fel kellett adnia a versenyt.

Az első bukásomnál megsérültek az inak a térdemben. Azzal még lehetett valahogy versenyezni, bár a talaj egyenetlenségeit nagyon megéreztem. De a tizedik szakaszon elszenvedett bukás során a vállam sérült, és nem tudtam folytatni. Amikor hazajöttem, megműtöttek. Elvileg három hónapig kellett volna pihennem, de már három nappal az operáció után bicikliztem. Egész évben elkerültek a sérülések, keményen edzettem, 110%-os állapotban vagyok. De ez nem különösebb előny, mert a Dakarra mindenki 110%-ra felkészülten érkezik.

A 2019-es Dakar a szokásosnál rövidebb, csak 10 szakaszos lesz, és csak Peruban versenyeznek majd. Mit gondol erről?

A korábbi kiírások során volt 4500–5000 kilométernyi mért szakasz, most csak 3000 lesz, de ez nem azt jelenti, hogy ha rövidebbek lesznek a szakaszok, könnyebb dolgunk lesz. Örülök, hogy Bolívia most kimarad, mert az ottani hideg, nyirkos időjárás nagyon megviselt. Azt is észrevettem magamon, hogy a nagyobb tengerszint feletti magasságokban, a ritkább levegőben könnyebben elkalandoznak a gondolataim. Peruban főleg homokdűnék várnak rám. Szeretem a homokot, de azért aggódom is miatta, puha és veszélyes, könnyű elesni.

Meg van elégedve az új motorjával?

Nagyon, ezért is várom már a versenyt. Az új KTM 450-esem könnyebb, mint a korábbi modellek, sokkal jobb, nagyobb teljesítményre képes. Versenyképes a motorom, úgyhogy bízom benne, hogy a legjobbakkal is fel tudom venni a versenyt. Szép lenne a dobogón végezni, mint 2016-ban, de a Dakaron már az is siker, ha az ember a 10. helyen ér célba.

2018. november 22. 10:33

60 ezer euróba kerül Jakešnak 
a 2019-es Dakar-rali
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Nem dugult be a főváros

Meghalt Karl Lagerfeld

A rozsnyói Farkaš Henrietta kapta a sportolók Oscar-díját

GALÉRIA: Pozsony felé tartanak a gazdák

Záróvonalon előzött a sofőr, egy nő életveszélyben van

Délen nem lesz tiltakozás

Legfrissebb galériák
Olvasta már?