Tíz szám, tíz győztes Dunatőkésen

donaubohemia

Két nap alatt öt ország lovasai indultak a dunatőkési Czajlik-ranchon a Donau Bohemia Trophy nemzetközi díjlovagló versenyen, amely a közép-európai államok azonos nevű, évenként ismétlődő sorozatának egyik állomása volt.

„Szombaton tíztől hatig, másnap tíztől rövidebb ideig zajlottak a versenyszámok. Vasárnap már nem mindenki vállalta az újabb megmérettetést. A bizonytalan időjárás miatt végül a fedeles pályán versenyeztünk, ami sokkal kényelmesebb volt, mint az égboltot lesve várni a folytatásra – jegyezte meg a színvonalas verseny kapcsán Czajlik Zsuzsanna rendező és edző, aki maga is nyeregbe ült, akárcsak fiatal díjugrató védencei. – Minden díjlovagló kategóriában volt verseny, a fiataloktól kezdve a nagydíjasokig. Felmerült, hogy idén írjunk ki még egy díjlovaglást a Czajlik-ranchon. Elég telített a versenynaptár, meglátjuk, sikerül-e. Két hónap alatt készültem fel a felnőttek Szent György Díjára. A nagyon magas szintet képviselő német és osztrák lovasok között nem volt esélyem a jobb helyezésre, negyedik lettem. Díjugrató tanítványaim – Nagy Rebeka, Kucsora Barbara, Molnár Liana, Szász Anna, Horváth Nina – is indultak, s nem vallottak szégyent, az első ötben is végeztek. Mivel a díjlovaglás a szakágak alapja, javítja a lovastechnikát, így minden versenyzési alkalom sokat ér bármelyik lovasnak, védenceimet beleértve.”

Érdekes

Dunatőkési győztesek

szombat, gyermek: Horváth Gréta (magyarországi, Lucius lovával), junior: Petra Slušná (szlovák, Fürst Lothario), fiatal lovasok: Lukas Blatzheim (német, Johnny Depp), szenior: Barbara Zehetgruber (osztrák, San Ragazzo), fiatal 4 éves lovak: Veronika Marthaler (szlovák, Dr. Haus); vasárnap, gyermek: Patrik Kohút (szlovák, Finale), junior: Monika Schwartz Annawitt (osztrák, Bandderras), fiatal lovasok: Anežka Svobodníkova (szlovák, Jantár), szenior: Lukas Blatzheim (német, Errol 4), fiatal 4 éves lovak: Katarína Škvarková (szlovák, Daphne)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?