Tisztes helytállás a vágaiak célja a IV. ligában

Vága |

<p>A nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjának mátyusföldi újonca vasárnap délután az ekeliek elleni hazai idénynyitón (17.00) igyekszik bizonyítani, hogy felsőbb osztályban is képes lesz lépést tartani az ellenfelekkel.</p>

„Teljesült a vágyunk, feljebb kerültünk a fociranglétrán. Egykor az I. A osztályban olyan ellenfelek társaságában csatáztunk a pontokért, mint a Senica, a Myjava és a Piešťany. Némi pangás után a galántai területi bajnokságból az V. liga déli csoportjába jutottunk, melynek mezőnyében a legjobbak közé tartoztunk. A tudatos csapatépítés meghozta gyümölcsét, júniusban bajnokságot nyertünk, felsőbb osztályba léptünk. Arra is büszkék vagyunk, hogy az utánpótlás korosztály kollektívái is jó eredményeket produkálnak. Ificsapunk legjobbjai a felnőttek alakulatában folytatják pályafutásukat. Abban, hogy a településünket képviselő együttesek sikeresek, nagy szerepe van a községi önkormányzatnak és focikedvelő polgármesterünknek, Szalay Ferdinándnak. Anyagi támogatásuk költségvetésünk szilárd alapját biztosítja. Cserébe községünk jó hírnevét öregbítjük” – fogalmazott Szabó Jenő, a vágaiak klubelnöke.

Gólvágó vágaiak
Eredetileg ugyan a 3-4. hely megszerzését tűzték ki célul a 2010/2011-es bajnoki évad rajtjánál, de az őszi idény befejezését követően már a bajnoki cím elhódításáról beszéltek. „Féltávnál jobb gólkülönbségünknek köszönhetően mi voltunk a listavezetők. Tavasszal még nagyobb fordulatszámra kapcsoltunk, megérdemelten végeztünk az élen. Mi szereztük a legtöbb (83), kaptuk a legkevesebb (36) találatot. Mezünket viselte a bajnokság két mesterlövésze, Borš (23) és Sercel (19). Rajtuk kívül még Čiernik (9) és Sloboda (6) is a gólerős csapattagok közé tartozott. Ellenfeleink képtelenek voltak négy-öt meghatározó futballistánkat kikapcsolni a játékból” – ecsetelte a bajnokcsapat erényeit a játékosedző Peter Hodúr, aki az értékelt időszakban tizenegyszer iratkozott föl a góllistára. A Hodúrlegénység hazai környezetben készült az új kihívásokra. Az intenzív gyakorlásokat edzőmeccsek színesítették.

Javítani kell a védőmunkán
„Egy kivételtől eltekintve legyőztük ellenfeleinket (Váhovce–Krkovce 6:4, Váhovce–V. Úľany 11:1, Váhovce–Šoporňa 7:3, Váhovce–Močenok 5:2, Váhovce–Šoporňa 1:2). „A sopornyai tornán elszenvedett egygólos vereségünk a rossz időjárás miatt az egyfélidősre sikeredett döntő után került a krónikába. A fazonigazító főpróbán a Nyugat-szlovákiai Futballszövetség kupája 1. fordulójában 2:1-re vertük az úgyszintén IV. ligás felsőkirályiakat. Biztató előjelnek számít gólerősségünk. Azzal viszont elégedetlen vagyok, hogy védelmünk olykor az átjáróházhoz hasonlított. Egyértelmű: javítani kell a védőmunkán! Mivel elégedetlen voltam a rutinos Erik Hrnčár teljesítményével, ezért egy héttel a bajnoki rajt előtt megváltunk tőle” – értékelte a felkészülési időszak eredményeit a vágaiak sikerkovácsa.

Szeretnének győzelemmel elrajtolni
A holt idényben változásokra került sor a játékoskeretben. Lukács Dávid (Topoľnica) és Tomáš Javor (Dolná Streda) vendégjátékosként a szomszédos települések csapatát erősíti. „Három ifistánknak (Tomáš Žigo, Tomáš Holub, Tomáš Minár) bizonyítási lehetőséget kínálunk. Az előbbi a felsőkirályiak elleni kupameccsen duplázott. Az utóbbi viszont egészségi problémái miatt hosszabb kényszerpihenőre szorul. Rajtuk kívül még Jozef Paľo (legutóbb Ausztriában szerepelt) és Ostružanský Szabolcs (Galanta) számít újoncnak. A közeli napokban még a szeredi Tomáš Takáč érkezésére számítok. Szerencsére a sérülések elkerültek bennünket, jó hangulatban várjuk az ekeliek elleni idénynyitót, melyen szeretnénk győzelemmel megörvendeztetni szponzorainkat, szurkolóinkat. Megérdemlik, ugyanis anyagi támogatásuk, buzdításuk nélkül nem kerülhettünk volna felsőbb osztályba. A nehéznek ígérkező folytatásban azon leszünk majd, hogy megnehezítsük jó képességű riválisaink dolgát. Újoncként a tisztes helytállás a célunk. Sikernek tartanám, ha jövő nyáron a középmezőnyben érnénk célba” – latolgatta az esélyeket a rutinos játékosedző. (ái, PR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?