Tiltás: egy évig nem jönnek sztárok a Realba

<p>Két teljes átigazolási szezonból tiltotta ki a FIFA a Real Madridot és az Atlético Madridot. Másféle éve hasonló csapás érte a konkurens Barcelonát.</p>

Ugyanazt a büntetést kapta FIFA-tól a Real és az Atlético Madrid, amelyet másfél éve az FC Barcelona: a fiatalkorúakra vonatkozó szerződtetési szabályok többszörös megsértése miatt két átigazolási szezonból kizárták őket.

A Barcelonánál most télen járt le a tiltás – nyáron megszerzett játékosai (közte Arda Turan és Aleix Vidal) már játszhat –, a nagy riválisoknál most kezdődhet a büntetés. A FIFA döntése értelmében az első időszak, amelyre vonatkozik a büntetés, a nyári igazolási idény lesz. 

Ez kétszeresen nagy csapás lesz a királyi gárdának. Egyrészt bevett szokásnak számít a Realnál, hogy minden idényben hoznak legalább egy nagy sztárt, ez most 2017 nyaráig elmarad. Másrészt a csapat frissítésre szorulna, egy ideje nem bírja tartani a tempót a Barcával, ám most egy évig senkit sem fog tudni igazolni.

Az eltiltás mellett még 1,26 millió svájci frankot is fizetniük kell a madridi kluboknak. A Barcelona annak idején fellebbezett a Sportdöntőbírósághoz – amely viszont a FIFA-nak adott igazat –, minden bizonnyal a két madridi klub is megpróbálja a fellebbezést. 

A Barcelona tavaly túlélte az eltiltást, sztárigazolások nélkül is mindent besöpört a 2014/15-ös szezonban. Ők egy éve télen és tavaly nyáron nem igazolhattak új játékosokat. Illetve vehettek, ám a játékosok az eliltási időszak végéig nem léphettek pályára. A török Arda Turan (az Atléticóból jött), valamint Aleix Vidal (korábban Sevilla) így kényszeredetten egy fél évet kihagyott. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?