Theodore bravúrjai

A Colorado Avalanche hatodszorra csapott össze a Minnesota Wilddal a jégkorong NHL rájátszásban, annak tudatában, hogy már csak egy mérkőzésre van a továbbjutástól. Az ezúttal hazai pályán jégre lépő coloradóiak nem túl gólgazdag meccsen 2:1-re nyertek, így továbbjutottak.

A Colorado Avalanche hatodszorra csapott össze a Minnesota Wilddal a jégkorong NHL rájátszásban, annak tudatában, hogy már csak egy mérkőzésre van a továbbjutástól. Az ezúttal hazai pályán jégre lépő coloradóiak nem túl gólgazdag meccsen 2:1-re nyertek, így továbbjutottak.

Az Avalanche nagyszerűen védekezett, ennek is köszönheti sikerét, a hazaiak legjobbja Jose Theodore volt, aki harmincnégy lövést hárított az összecsapáson, ebből egy Kim Jonhsson lövést 21 másodperccel a dudaszó előtt.

„Az élet megy tovább – nyilatkozta szomorúan a Minnesota szlovák kiválósága, Marián Gáborík, aki egy gólpasszt ért el a mérkőzésen. – Szeretném, ha meg tudnám változtatni a végeredményt, de már nincs mit tenni. A Colorado kiválóan védekezett, és ha nagy nehezen áttörtük a védőfalat, akkor is ott volt még a fantasztikus Theodore kapus.”

A Minnesota kiesésének viszont a szlovák drukkerek örülhetnek, mert így Július Šupler szövetségi kapitány Gáboríkot, Demitrát és Radivojevičot is behívhatja a világbajnokságra készülő keretbe. (s)

NHL-RÁJÁTSZÁS

Keleti főcsoport

NEW JERSEY– NEW YORK RAN?GERS 3:5 (1:3, 2:1, 0:1), gólütők: Gionta (5.), Salvador (30.), Eliáš (34.), ill. Rozsíval (5.), Jágr (7.), Gomez (19.), Drury (26.), Dubinsky (59.). 4:1-es összesítéssel a New York Rangers jutott tovább.

BOSTON–MONTREAL 5:4 (0:1, 1:1, 4:2), gólütők: Kessel (22.), Sobotka (44.), Lucic (53.), Kessel (56.), Sturm (58., Chára), illetve Higgins (10.), Plekanec (28.), Bouillon (51.), Higgins (56.). Az állás: 3:3.

WASHINGTON–PHILADELPHIA 3:2 (1:0, 1:1, 1:1), gólütők: Bäckström (8.), Fjodorov (22.), Szjomin (55.), ill. Prospal (33.), Hatcher (56.). Az állás: 2:3.

Nyugati főcsoport

ANAHEIM–DALLAS 5:2 (1:1, 1:0, 3:1), gólütők: Perry (9.), Getzlaf (32.), Selänne (41.), O’Donnell (53.), Marchant (59.), ill. Norström (19.), Ribeiro (45.). Az állás: 2:3.

DETROIT–NASHVILLE 2:1 (1:0, 0:0, 0:1 – 1:0), gólütők: Filppula (5.), Franzén (62.), ill. Bonk (60.). Az állás: 3:2.

COLORADO–MINNESOTA 2:1 (1:0, 1:1, 0:0), góllövők: Guite (9.), R. Smyth (33.), ill. Voros (21., Gáborík, Demitra). 4:2-es összesítéssel a Colorado jutott tovább. (sita)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?